Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Путин отправи новогодишното си обръщение от щаба на Южния военен окръг
Автор: Иван Христов 17:19 / 31.12.2022Коментари (2)393
©
Отиващата си година е била трудна за Русия на "трудни, необходими решения, големи стъпки" към "пълната независимост на Русия“, а сега тя се бори за своето бъдеще. Това заяви в събота руският президент Владимир Путин в новогодишното си обръщение към руснаците, което беше отправено не от Кремъл, а от щаба на Южния военен окръг на фона на военнослужещи.

ТАСС събра основните тези от най-дългото - деветминутно - новогодишно обръщение на президента на Русия.

За резултатите от годината

"Това беше година на трудни, необходими решения, най-важните стъпки към придобиването на пълния суверенитет на Русия и мощната консолидация на нашето общество.

"Наистина ключовите, съдбоносни събития“ от 2022 г. са се превърнали в крайъгълен камък, който полага основата за "общото бъдеще на руснаците и тяхната истинска независимост“: "Това е, за което се борим днес“.

"Това беше година, която постави много на мястото си, ясно раздели смелостта и героизма от предателството и малодушието, показа, че няма по-висша сила от любовта към семейството и приятелите, верността към приятелите и другарите, предаността към Отечеството.

За Запада

"Западът години наред лъжеше за мира, но всъщност се готвеше за агресия“, заяви Путин и добави: "И днес той открито признава това, вече не се смущава. И те цинично използват Украйна и нейния народ, за да отслабят и разцепят Русия“.

По думите на руския президент, западните елити лицемерно са уверявали в своите мирни намерения, включително уреждането на конфликта в Донбас, но всъщност "по всякакъв начин насърчаваха неонацистите“.

Тази година Западът е обявил "истинска санкционна война" на Русия: "Тези, които я започнаха, очакваха пълното унищожаване на нашата индустрия, финанси и транспорт. Това не се случи, защото заедно създадохме надеждна граница на безопасност“, категоричен е Путин.

За руските войници на фронта в Украйна

"Руските военнослужещи, опълченци, доброволци сега се бият за родната земя, за истината и справедливостта. За да бъдат надеждно осигурени гаранции за мир и сигурност на Русия. Всички те са наши герои, на тях сега е най-трудно“, заяви Путин.

Властите ще окажат необходимото съдействие на семействата на загиналите в битката участници в операцията.

Путин благодари на военните за тяхната доблестна служба и поздрави "целия личен състав на въоръжените сили“ за Нова година: "Цялата ни огромна страна се гордее с вашата сила, устойчивост и смелост, милиони хора са с вас в душата и сърцето си. А на новогодишната трапеза обезателно ще бъдат вдигнати тостове във ваша чест“.

За борбата на Русия за бъдещето

Сега "главното е съдбата на Русия“, нейната защита е "свещен дълг към предците и потомците. Винаги сме знаели и днес отново сме убедени, че суверенното, независимо, сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас, от нашата сила и воля!“ – подчерта руският държавен глава.

Борбата на Русия за нейните интереси и нейното бъдеще ще стане "вдъхновяващ пример за други държави в стремежа им към справедлив многополюсен световен ред", смята той.

Руснаците трябва да вярват, че страната им ще остане "велика и независима" и "ще върви само напред и ще побеждава", завърши Владимир Путин.

Още по темата: общо новини по темата: 3214
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.12.2022 г.
0
 
 
На снимката виждам жалки подобия на хора, сиреч, човекоподобни!
Aнонимен
на 31.12.2022 г.
0
 
 
На снимката зад джуджето се вижда младият Радев ххаахах
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: