Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
–иск с не€сен изход! ¬ъв ¬еликобритани€ бор€т вируса с масово зараз€ване!
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 13:46 / 17.03.2020 оментари (98)449
©
Ўвеци€ и ¬еликобритани€ са двете държави, които засега избират да бор€т COVID-19 с методи, различни от тези, които възприемат повечето държави. ƒокато Ѕългари€ и много страни в света приемат безпрецедентни мерки за изолаци€ на гражданите, затвар€т се граници, налагат се глоби за бецелни разходки из градовете, в ќбединеното кралство и Ўвеци€ кафенета и барове не се затвар€т, учебните заведени€ работ€т, а животът продължава почти като по старому.

» макар властите там да дават други об€снени€ за половинчатите мерки, всъщност те работ€т за създаване на т.нар. стаден или колективен имунитет - тоест много хора да са заразени с коронавируса и населението по естествен път да придобие имунитет. “ози ход обаче се определ€ от различни медици като изключително рисков, тъй като досега е прилаган само за вируси, за които има ваксина, докато за COVID-19 такава все още н€ма, въпреки че различни видове се тестват във всички краища на планетата.

¬ъв ¬еликобритани€ засега единствено се призовават хората със здравни проблеми и онези над 70 години да останат по домовете си. «дравни€т министър ћат ’анкок об€сни, че това се налага, тъй като те са най-у€звими. ќстаналите жители са посъветвани да останат вкъщи за седмица само ако имат кашлица и температура. ƒа търс€т лекарска помощ само ако състо€нието им се влоши. ѕрез това време ще бъдат консултирани от медицински лица по телефона или по интернет какво да прав€т.

—поред главните медицински експерти на кабинета в Ћондон ще тр€бва поне 70% от населението да преживе€т болестта, да създадат имунитет към не€, за да може т€ да бъде спр€на. “ова означава около 47 млн. жители на ќстрова да се разболе€т и да оздраве€т, около 1 милион да починат и още 8 млн. ще се нужда€т от животоспас€ваща помощ. «атова стратеги€та е да се забави разпространението и да се предпаз€т най-у€звимите до л€тото, за да може британската здравна система да се подготви, да се разтовари от други сезонни вируси и най-вече да се спечели време за създаване на ваксина.

√оворител на —«ќ обаче разкритикува подхода на британските власти и го нарече хазартен. ѕред Ѕи Ѕи —и д-р ћаргарет ’арис каза, че науката не знае достатъчно за COVID-19, за да може да се предвиди как ще се развие в имунологичен план.

229 британски учени вече изпратиха писмо до правителството в Ћондон с призив да се въведат по-строги мерки срещу коронавируса. “е см€тат, че сегашни€т подход постав€ в риск живота на много повече хора от необходимото. » критикуват изказването на главни€ научен съветник на правителството сър ѕатрик ¬алас, че болестта може да се пребори чрез постепенно създаване на имунитет у населението. ћинистерството на здравеопазването от сво€ страна за€ви, че той не е бил разбран правилно, въпреки че вече многократно се цитира изказването на премиера Ѕорис ƒжонсън, който каза, че много хора ще тр€бва да изгуб€т свои близки.

Ќа много места във ¬елибритани€ се чуват все по-сериозни призиви да се пристъпи към изолаци€ на хората, както в други държави. Te са особено силни във ‘ейсбук групата CoronaVirus UK. ¬ недел€ там дори се по€виха снимки от празните улици на —офи€, където всъщност времето съвсем не бе подход€що за излизане навън и Ѕългари€ бе похвалена за мерките, които взема. Ќ€кои от участващите в групата обаче прозр€ха, че след Ѕрекзит ¬еликобритани€ не може да разчита на финансова помощ от ≈вропейски€ съюз, докато Ѕългари€ остава член на ≈вросъюза.

Ўвеци€ е другата държава, ко€то продължава да предприема меки мерки срещу разпространението на COVID-19. јника Ћинде, държавен епидемиолог между 2005 и 2013 г., казва в интервю за информационната агенци€ TT, че —лужбата за обществено здраве е избрала стратеги€та, ко€то е може би най-устойчивата в дългосрочен план.

"¬€рвам, че стратеги€та на —лужбата за обществено здраве е да постигнем имунитет на населението, възможно най-много хора да бъдат заразени, без да се разбол€ват сериозно и по този начин да бъдат имунизирани. ¬ажно е обаче да се разтегне във времето протичането на инфекци€та и да се намали пикът на бро€ на хората, които се разбол€ват едновременно, за да се улесни работата на медицинските служби", казва јника Ћинде пред TT.

ƒържавни€т епидемиолог на официален —токхолм јндерс “егнел об€ви предложението за изграждането на масов имунитет за отчасти правилно, но отрече това да е правителствената стратеги€: "Ќашата основна цел сега е възможно най-бавно да се разпространи заразата".

 акто във ¬елибритани€ оновни€т призив към населението в Ўвеци€ е хората, които имат симптоми, да се самоограничат и да се лекуват у дома, за да не се предава заразата чрез болничните заведени€.

 арин “егмарк ”айзъл, ръководителка на отдел за обществено здравеопазване оспори, че управлението използва единствено стратеги€та за колективни€ имунитет, в предаването "ƒобро утро, св€т" на шведското радио.

"—ега целта е на вс€ка цена да се забави инфекци€та. Ќапълно в€рно е, че се постига колективен имунитет сред хората в общността, при които забол€ването протича по добър начин и това също така ще защити възрастните хора. Ќо това не е нашето намерение в момента. “о е да се уверим, че инфекци€та не се разпростран€ва", пише "Ѕългари€ ƒнес".
ќще по темата: общо новини по темата: 4167
28.10.2020 »
28.10.2020 »
28.10.2020 »
28.10.2020 »
28.10.2020 »
28.10.2020 »
предишна страница [ 1/695 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
—ъщата простоти€ и в ’оланди€, кенефи...
0
 
 
Ќе знаех че англичаните са толкова тъпи
+1
 
 
Ќапълно адекватно. ¬ъзрастните да си сто€т вкъщи ,а останалите да си работим .«ащо да затвар€т училищата, като именно бабите и д€довците ще тр€бва да ги гледат....
0
 
 
Ќапълно съгласен съм, възрастните да сед€т 3 седмици а другите да се за се зараз€т в рамките на една напълно съзнателно и всичко приключва до месец
0
 
 
’ора замислете се малко де, какво прав€т, планът който б€ха предвидили за масово зараз€ване щеше да ограничи заразата в н€колко седмици, да щеше да има огромен пик на заболели но €вно правителство решило че в такъв вариант ще реорганизират болници и че ще помогнат. –азлика в двата подхода е само пикът на заболели спр€мо капацитета на болници и медици. јко не беше този натиск щ€хте да видите резултата само след две седмици там. ¬ изолаци€ заразата ще се забави, но шанса да се заразим пак си остава гол€м, да не кажа огромен, иде€та е да сме един след друг за да може да се помогне по адекватно на по-тежките случаи.
на 18.03.2020 г.
0
 
 
≈дин милион да починат и още 8 милиона да се нужда€т от животоспас€ване,което ще рече че поне половината от т€х ще останат с увредени завинаги бели дробове! “ова ли е правилното и това ли тр€бва да правим и ние? ѕрез втората световна 60 милиона жертви-сто години минаха и още € говорим и още гледаме филмчетата по дискавъри. —ега милионче в јнгли€,милонче в √ермани€,ћилионче в »тали€,милионче в »спани€, милионче във ‘ранци€, две в –уси€ ,две в “урци€, две в щатите , 10 в »нди€ ,10 в  итай, 10 в останалите държави. »злезе ли ви сметката? ћай ще гледат филмчета и то с добро качество нашите пра внуци! јнгличаните между другото в последните два дена пламнаха €ко и само следете какво ще стане там тепърва!
0
 
 
Ќарод, който се кръвосмешава не може да се изплаши от един вирус! рЯ•ВрЯ§ШрЯПЊ
0
 
 
ƒј —≈ «ј–ј«яј¬ј“ ¬—»„ », ќ…“ќ ѕ–≈ќƒќЋ≈≈ ѕјЌƒ≈ћ»яј“ј ...∆»¬≈≈, ќ…“ќ Ќ≈ ”—ѕ≈≈ ƒј я Ќјƒ¬»≈ ”ћ»–ј....—Ћ≈ƒ ≈ƒ»Ќ ћ≈—≈÷ ¬—»„ ќ —¬Џ–Ў¬ј....«ƒ–ј¬»“≈ ѕ–ќƒЏЋ∆ј¬ј“ ƒј –јЅќ“яј“ » » ќЌќћ» ј“ј —≈ –ј«¬»¬ј!!!!ѕ–» Ћё„¬ј“ ƒќ ƒ¬ј ћ≈—≈÷ј !!!!—“–јЎ≈Ќ ‘»Ћћ ≈ √Ћ≈ƒјЋ ƒ∆ќЌ—ЏЌ?Ќј ∆»¬ќ“ » —ћЏ–“?????Ќ»≈  ј ¬ќ ѕ–ј¬»ћ ¬ ≈¬–ќѕј????ќ“ ≈ƒЌј —“–јЌј —“ќ…“≈ —» ¬  Џў» «ј 14 ƒЌ»,—Ћ≈ƒ 14 ƒЌ» ,Ќ»≈ ¬—»„ »  ќ…“ќ ў≈ —“ќ…ћ ¬ Џў» ... ј ¬ќ ћ»—Ћ»“≈....—Ћ≈ƒ “≈«» ƒЌ»..ў≈ —¬Џ–Ў» Ћ» ≈ѕ»ƒ≈ћ»яј“ј....?????ћЌќ√ќ ќ“ ’ќ–ј“ј , ќ…“ќ —“ќя“ ¬Џ“–≈ ћќ∆≈ ƒј —ј Ќќ—»“≈Ћ» Ќј ¬»≈”—ј » ƒј Ќ≈ «Ќјяј“...ƒј √ќ »« ј–ј“ Ќј  –ј ....ѕ–» ¬—»„ » ’ќ–ј Ќяјћј ¬»ƒ»ћ» ѕ–»«Ќј÷»,Ќ»“ќ ¬»—ќ ј “≈ћѕ≈–ј“”–ј...ќ“ ƒ–”√ј —“–јЌјвАФ-ƒ–”√ ¬Џѕ–ќ— ≈ ¬—»„ »–јЅќ“≈ў» » ƒ¬»∆≈ў» —≈ Ќј¬ЏЌ —¬ќЅќƒЌќ.... ќ… «Ќј≈?????ћќ∆≈ » “≈ ƒј —ј Ќќ—»“≈Ћ» Ќј  ќ–ќЌј¬»–”—ј.....????“ќ¬ј ≈ Ќ≈ќ¬Ћјƒяј≈ћ ѕ–ќ÷≈—....Ќяјћј Ќ» Џ Џ¬ ѕ–»Ќ÷»ѕ » ќ¬Ћјƒяј¬јЌ≈ » —Џўќ Ќј ѕ–≈ƒќ“¬Џ–“яј¬јЌ≈ — “ј »¬ј ћ≈– »....(((((≈ƒЌ» Ќј¬ЏЌ ƒ–”√» ¬Џ“–≈,“–≈“» »ƒ¬ј“ ќ“ ќ“¬ЏЌ » Ќ» «ј–ј«яј¬ј“ ќў≈ ѕќ¬≈„≈....—“ј¬ј ≈ƒ»Ќ –ј«¬ЏƒЌ» .....)))))Ќ≈ “–яјЅ¬ј ƒј »ћј –ј«ƒ≈Ћ≈Ќ»≈....ћ≈– »“≈ “–яјЅ¬ј ƒј —ј «ј ¬—»„ »!!!“–яјЅ¬ј “¬Џ–ƒ» ћ≈– » 100%....100%!!!!!«јЅ–јЌј Ќј ¬Џ«ƒ”ЎЌ» ѕќЋ≈“» ¬Џ“–≈ЎЌ» » ¬ЏЌЎЌ»,«ј“¬ј–яјЌ≈ Ќј √–јЌ»÷»“≈,«јЅ–јЌј Ќј ’ќ–ј“ј ƒј —≈ ƒ¬»∆ј“ Ќј¬ЏЌ....Ѕ≈«ѕЋј“≈Ќ “≈—“ «ј ¬—»„ »,ƒј —≈ ¬»ƒ»  ќ… ≈ «ј–ј«≈Ќ »  ќ… Ќ≈....«ј–ј«≈Ќ»“≈ ѕќƒ  ј–јЌ“»Ќј....ƒј —≈ Ћ≈ ”¬ј“!!“≈«» —Џ— —ЏћЌ≈Ќ»я —Џўќ ѕќƒ  ј–јЌ“»Ќј...“≈«»  ќ…“ќ —ј «ƒ–ј¬» ƒј —ј Ќј¬ЏЌ ƒј –јЅќ“яј“ Ќяјћј  –ј’ ¬ » ќЌќћ» ј“ј...ЅќЋЌ»“≈, ј“ќ —≈ »«Ћ≈ ”¬ј“ ¬Ћ»«ј“ ћјЋ ќ ѕќ ћјЋ ќ  Џћ Ќќ–ћјЋЌ»яј“ »ћ Ќј„»Ќ Ќј ∆»¬ќ“!!!!“ј ј ќѕј—Ќќ—““ј ≈ ѕќ ћјЋ ј ....» ѕ–ќЅЋ≈ћј ѕќ Ћ≈—Ќќ –≈Ў»ћ.....ѕ–»«ќ¬ј¬јћ ¬—»„ » ƒј —“≈ ќ“√ќ¬ќ–Ќ» ≈ƒ»Ќ  Џћ ƒ–”√....ѕј«≈“≈ —≈....Ѕќ√ ƒј Ќ» ѕј«»!!!!!
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
ѕарламентарни избори 2021 г.
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ѕърва лига, сезон 2020/2021
ƒунав в “рета лига, сезон 2020/2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: