Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руската "МиГ" спира поддръжката на българските бойни самолети
Автор: Екип Ruse24.bg 14:34 / 16.10.2015Коментари (15)300
© Bulfoto
Руската самолетостроителна компания (РСК )"МиГ" спира поддръжката на българските бойни самолети МиГ-29, ако София сключи договор за тяхното обслужване с Полша. Това заяви генералният директор на компанията Серегей Коротков, цитиран от ТАСС.

Кабинетът одобри междуправителственото споразумение с Полша за ремонта на руските изтребители МиГ-29, които са на въоръжение в българската армия.

"Ако българската страна подпише договора с Полша за ремонта на двигателите РД-33, които са инсталирани на българските самолети, ние няма да имаме друг изход, освен да откажем по-нататъшна поддръжка и ремонт на МиГ-29 на българските ВВС", каза Коротков.

Той уточни, че в такъв случай правомерността на по-нататъшното използване на тези самолети е под въпрос, както и сигурността на летците.

"Съжаляваме, че такова решение се взема, като се изхожда единствено и само от политическата конюнктура и най-вероятно е резултат от външен натиск", коментира още директорът на РСК "МиГ".

По думите му предложената на РСК "МиГ" за България са били доста изгодни от икономическа гледна точка и на практика ценовите параметри, предложени от полската и руската страни, са идентични. За пореден път Коротков заяви, че Полша не е получавала лиценз и актуализирана техническа документация за ремонта на двигателите на изтребителите МиГ.

"За посочената сума Русия беше готова да гарантира на България двойно по-голям ресурс, отколкото Полша. Въпреки че този случай предизвиква у нас чувството на дълбоко съжаление, имайки предвид многовековната дружба между Русия и България, ние все пак се надяваме да изградим взаимно изгодно сътрудничество, базиращо се на международното право. В същото време ние смятаме, че е възможно да се оспори правомерността на подготвящото се споразумение заради нарушаването на нашите права като разработчик и производител на самолети", предупреди Коротков.

Изказването е направено в деня, в който в България се отбелязва празникът на авиацията. По случай празника Музеят на авиацията в Крумово обяви днес Ден на отворени врати от 9 до 17 часа.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чопърчо, когато гледаш на национално ниво се взимат други решения. Руснаците ти казват, че за тази цена ти дават гаранция за двойно по-голям ресурс, а това означава че ако разделиш ресурса часове полет на цената на ремонта ще излезе полета с ремонтиран руски двигател два пъти по-евтин. Да не стане така, че след три-четири години поляците да кажат пак трябва да ги ремонтирате щото еди какво си и ние като няма къде другаде /защото сме осрали всички други пътеки/ да ги пратим пак при тях. И тогава още един път да им платим. Смятай тогава на каква цена ще ни излезе всичко. Има и друго когато става въпрос за национална сигурност и животи на летци друго си е ремонт от производител. Ти при важни и сложни ремонти на колата в оторизиран сервиз на представителството на производителя ли би ремонтирал или при кварталния майстор в гаража.
-1
 
 
Чопъра е прав,Полша от години си оправя техните самолети,нали имат лиценз за това ,нямат забрана за трети страни,тъй че кинтите са важни,братушките все гледат да ни клецнат фино,както за газа.
Aнонимен
на 16.10.2015 г.
-1
 
 
Честито! Чакайте погребенията!
0
 
 
Позицията на руската корпорация МИГ е точно такава, каква би била у всеки сериозен производител в света. Няма как да даваш гаранции за качеството на поддръжка извършвана от други.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: