Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руснаците грабят нови коли заради срива на рублата
Автор: Екип Ruse24.bg 14:28 / 21.12.2014Коментари (7)548
©
Руснаците се трупат в шоурумите за коли, опитвайки се да купят автомобил на по-ниски цени. Заради спада в курса на рублата спрямо долара и еврото, цените на автомобилите се променят по няколко пъти на ден. Някои успяват да осъществят изгодни сделки, други се разминават с мечтания автомобил.

Нови модели автомобили на водещи световни производители са по-скъпи в московските шоуруми, отколкото са били преди седмица. Въпреки това обаче коли се купуват с рекордна скорост, отчитат дилърите в руската столица. Московчани се трупат на опашки да купят нов автомобил с бързо обезценяващите им се рубли, тъй като тази инвестиция се смята за най-подходяща в настоящия нестабилен икономически климат.

Руската рубла бе засегната лошо от спадащите цени на петрола и западните санкции срещу Русия, като през тази седмица загуби 20% срещу американския долар и общо половината от стойността си от началото на годината.

"Сега хората инвестират своите пари в покупка на автомобил. Има обаче и проблем - някои търговци са спрели продажбите за неопределено време, други пък вдигат цените до небесата. Всичко това е причинено от рязкото поевтиняване на рублата и съответно поскъпването на долара и еврото. Дилърите не знаят на какви цени да продават. Провеждат се спешни срещи, за да се постигне обща договореност за цените на колите" обяснява Алексей Капитанов - изпълнителен директор на филиал на японски автопроизводител.

Но нарасналото търсене не води автоматично до по-големи продажби. Някои търговци са спрели временно продажбите, а на някои клиенти дори се връщат депозитите, оставени за покупката на нов автомобил. Хората гледат да финализират по-бързо сделката с дилъра, докато е възможно. Търсят се предимно по-евтини коли. Някои клиенти обаче остават с празни ръце.

"Искам да си купя кола и оставих депозит за модел на "Рено". Като дойдох сега, колата е налична, но цената е абсолютно различна. Вече не приемат предплата", споделя московчанинът Олег.

По-рано през това десетилетие се очакваше Русия да изпревари Германия като най-голям автомобилен пазар в Европа, но тази прогноза не се осъществи. В момента ръстът на руския автопазар е 11.6% и може дори да слезе надолу.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.12.2014 г.
+3
 
 
Тази новина, погледната под друг ъгъл, много ми напомня за ситуацията в България - хем четем за събития в Русия, хем те се отнасят само за 'столичаните' от Москва. Пропаст дели хората(както и в България) между живеещите в столицата и в 'провинцията'. Това с какво се занимават хората в столицата, не се отнася за хората живеещи в 'провинцията' - стандарта и качеството на живот се различават коренно. Хората живеещи в Москва(и донякъде в Санкт Петербург), поддържат по високия си стандарт или чрез работа в раздутия бюджетен държавен апарта или чрез гравитиращ бизнес около държавната администрация. Тук идва логичния въпрос: Колко са продажбите на нови автомобили в столицата(и Петербург) и колко са в 'провинцията' ? За дълбоко съжаление 'европейска' България, под вещото управление на БСП много наподобява северноазиатска Русия.
Aнонимен
на 21.12.2014 г.
+1
 
 
Руснаците винаги правят обратното и сега ще си зациклят като нас.Повечето взимат само по 25 000 рубли
Aнонимен
на 21.12.2014 г.
-2
 
 
пълни глупости падала цената. личи си че не си наясно изобщо. цената пада но след време и не веднага и пада защото актива остарява и се амортизира което е нормално.
+6
 
 
Дали има по-бързо обезценяваща се инвестиция от покупката на нов автомобил, който няма колекционерска стойност? Дори в най-стабилни времена цената пада стремително още със свалянето на найлоните в купето.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Земетресения в България
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: