Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
САЩ и Южна Корея обсъждат "ефективни отговори" на различни сценарии с Пхенян
Автор: Тереза Герова 09:38 / 03.01.2023Коментари (0)333
©
Представители на САЩ и Южна Корея обсъждат "ефективни отговори“ на различни сценарии, предизвикани от Пхенян, включително използването на ядрено оръжие, съобщава Reuters. Въпреки това Вашингтон не планира да задейства ядрените си сили в съвместни учения с армията на Сеул поради факта, разкри високопоставен служител на американската администрация.

Съвместните ядрени маневри с Южна Корея биха били "изключително трудни", тъй като тя не е ядрена сила, казва източникът на агенцията. В същото време Вашингтон и Сеул обмислят възможността за разширяване на обмена на информация и мащаба на планирането на извънредни ситуации, както и провеждането на командно-щабни учения. Служителят добави, че САЩ и Южна Корея проучват различни варианти за справяне с политиката на Северна Корея, която предизвиква "нарастваща загриженост“. Страните все още не са се споразумели за времето на провеждане на маневрите, но те се планират "в обозримо бъдеще" и ще обхващат сценарии, които надхвърлят ядрената сфера, подчерта представителят на американската изпълнителна власт. "Идеята е също така да се опитаме да се уверим, че сме в състояние напълно да разгледаме пълния набор от възможности, предвид потенциала на КНДР, който те показаха, както и техните изявления“, поясни той.

Съветът за национална сигурност на Белия дом подчерта, че САЩ са решени да осигурят разширено сдържане на Пхенян, а Вашингтон и Сеул работят върху "ефективен координиран отговор на възможни сценарии, включително използването на ядрени оръжия от Северна Корея“.

В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че САЩ и Южна Корея не обсъждат възможността за включване на американски ядрени сили в техните съвместни учения. В интервю за вестник Joseon Ilbo, южнокорейският лидер на свой ред подчерта, че Вашингтон и Сеул водят преговори за провеждане на съвместни учения с участието на американските ядрени сили и съвместно планиране на техните операции.

На последното заседание на пленума на Централния комитет на Корейската работническа партия лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун даде указания за разработване на нова междуконтинентална балистична ракета, която позволява ядрена контраатака, и за създаване на масово производство на тактически ядрени оръжия. Той отбеляза, че това е необходимо в ситуация, в която "Южна Корея се превърна в очевиден враг".

Още по темата: общо новини по темата: 7
06.01.2024 »
24.08.2023 »
06.08.2023 »
27.07.2023 »
24.07.2023 »
31.12.2022 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: