Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
САЩ разкритикуваха България заради ромите
Автор: Екип Ruse24.bg 09:21 / 14.04.2016Коментари (9)759
©
Маргинализацията на ромското малцинство и обществената нетърпимост към него продължава да бъде основният проблем в областта на човешките права в България.

Това се посочва в частта за България в ежегодния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света.

Продължаващото влошаване на медийната среда и нарастването на корпоративната и политическа зависимост на средствата за масова информация също са проблематични.

Корупцията продължи да пречи на способностите на правителството и да подкопава доверието на обществото и на бизнеса в съдебната система и други правителствени институции, се отбелязва в доклада.

Сред другите проблеми в областта на правата на човека е отношението към бежанците и в частност убийството на афганистански имигрант от български граничен полицай близо до границата с Турция на 15 октомври.

Също така лошите условия в затворите и местата за задържане, полицейското насилие и дългите забавяния в работата на съдебната система.

Има съобщения за религиозна дискриминация и тормоз в България, пише в доклада американското външно министерство. Като пример са дадени антимюсюлмански демонстрации.

Докладът отчита още слабости в процеса на интеграция на бежанците в България и политиките в тази област, изборни измами, насилие на полова основа и дискриминация срещу жените, насилие срещу деца, увеличаване на проявите на антисемитизъм в интернет, трафик на хора, дискриминация срещу хората с увреждания, етническите малцинства и хората с нетрадиционна сексуална ориентация и тези, заразени с вируса на СПИН.

Има освен това има данни за детски труд и дискриминация срещу представители на малцинствата при наемането на работа, посочва Държавният департамент на САЩ.

В доклада се посочва, че българското правителство е предприело стъпки за преследване и наказване на служители на силите за сигурност и други ведомства, които са извършили злоупотреби. Тези действия обаче са недостатъчни и безнаказаността е проблем, се подчертава в документа.

Очаквано докладът е особено критичен към Русия и Китай, където правозащитните организации са под все по-голям натиск, както и към Иран и Северна Корея, където хора биват измъчвани и убивани извън каквато и да било правна рамка.

"Репресиите, до които прибягват Москва и Пекин, изпращат лош сигнал в чужбина", коментира помощник-държавният секретар на САЩ за демокрацията и човешките права Том Малиновски. 

Той спомена инициативата на руските власти да ликвидират свободата на сдружаване и тяхната практика да смятат правозащитниците за предатели.

Докладът обвинява руските власти в тормоз над татарското малцинство и проукраинските активисти в Крим - украински полуостров, анексиран от Русия преди две години.

Има сериозни критики и към Турция за арестите на журналисти, безконтролното прилагане на закона, забраняващ да бъде обиждан държавният глава Реджеп Ердоган и прекомерната употреба на сила срещу кюрдското малцинство, включително "произволни и незаконни убийства".

Държавният секретар на САЩ Джон Кери отбеляза, че атаките срещу демократичните ценности в глобален мащаб свидетелстват за световна криза на управлението.



Източник: БТА






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.04.2016 г.
0
 
 
когато махнат визите за сащ. тогава ще ги стигнем американците. да им е честито с ромите.
+2
 
 
Да си оправят афроамериканците и испаноговорещите и след това да ни се бъркат. Един приятел се върна от Ню Йорк и каза, че не е хич хубаво да се движиш пеш. Другото интересно, което научих. Много от малките заведения нямат тоалетна (?!), всички в квартала около жилището ми имат. Без коментар
+5
 
 
Преди да критикуват нас, нека първо си спомнят как са постъпили в близкото минало с коренното население на Северна америка. Да вземем и ние да направим няколко резервата, да тикнем циганите в тях и нещата ще изглеждат по друг начин...
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 14.04.2016 г.
+5
 
 
Тия като са такива демократи и правозащитници и толерасти що не си внесат малко мангали, малко татари, няколко кораба с араби, сирийци, малийци, сомалийци и всякаква такава сган? Също така да си погледнат и отношението към неграта и латиносите в тяхната скъпоценна Америка
Aнонимен
на 14.04.2016 г.
+3
 
 
Америка...страна на мечтите...На неограничените възможности.Те това се казва заблуждаваща реклама.Ми като са толкова свободни,я да обяснят на нас,непросветените защо от 300млн.,популация,половината са в затвори те,а от тях голяма част са в затвори със строг режим.И все чернокожи,или в по - добрият случай някакви братства на неонацисти.Защо мълчат като мушнати гайди за изстъпленията на белите полицаи спрямо чернокожи. Я да обяснят при такава загриженост за човешките права,защо негласно подкрепят чисто расистката организация Ку Клус Клан,в която членуват конгресмени,сенатори,висши политици,полицаи.Защо продават оръжие под път и над път.Има толкова много за изброяване...Само,че,по - лесно е да гледаш сламката в окото на другият,а не гредата в собственото си око. Колко удобно,нали.
+4
 
 
Нека да си оправят собствената държава и да не раздават акъл наляво и надясно. Толкова поразии направиха по света тези наглеци. Да не говорим за последната им "добрина" за Европа - милионите мигранти.
+5
 
 
Абе тези американски "радетели" за правата на ромите и бежанците защо не си ги вземат у тях.то много лесно да критикуваш от другата страна на океана.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: