Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СЗО: Само маските няма как да спрат пандемията
Автор: Екип Ruse24.bg 11:45 / 07.04.2020Коментари (0)464
©
Правителствата по света да не бързат с отмяната на мерки срещу разпространението на Ковид-19, предупредиха от Световната здравна организация. По думите на генералният й  директор "това изисква калибриран и постепенен подход, основан на точни данни“.

За да бъде овладяна пандемията от коронавируса не е достатъчно само носенето на предпазни маски, предупреди Тедрос Гебрейсус:

"Няма грешен или верен отговор, нито сребърен куршум! Само маските няма как да спрат пандемията - страните трябва да продължат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки случай на заразен, както и да проследяват хората, с  които той е бил контактен“. 

"Държавите може да обмислят използването на маски на обществени места, тогава, когато другите мерки - като почистване на ръцете или социална дистанция - са трудни за спазване поради липсата на вода или лоши условия на живот“, каза генералният директор на Световната здравна организация и изтъкна, че ако хората бъдат задължени да носят предпазни маски, това  може да доведе до по-голям недостиг на тази част от защитната екипировка за здравните работници, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

За последното денонощие най-много смъртни случаи от коронавирус са били регистрирани в Съединените щати - 1 209 души, съобщи "Франс прес". След Америка се нарежда Франция - с 833 починали и Испания - с 637 починали.

Съединените щати продължават да са държавата с най-много потвърдените случаи на заразени в света  -  над 336 000. А вчера Италия - страната с най-много жертви на заразата - над 16 500, обяви, че за денонощие там са оздравели над хиляда души, както и че рязко е спаднал броят на новозаразените - те са по-малко от 3 600, а това е най-добрият показател от 17 март насам. 

Най-малко хора, заразили се с коронавирус, считано от 12 март, регистрира Гърция -  едва 20 души за последните 24 часа. А в Турция в  битката с Ковид-19 са вчера загубиха ли 75 души.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: