Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Шпигел": Германия се страхува от руско влияние в България
Автор: Екип Ruse24.bg 14:11 / 12.05.2014Коментари (7)2262
©
Вътрешни германски доклади предупреждават, че Русия превръща България в предмостие в Европейския съюз и Берлин се страхува от нарастващото влияние на Русия върху българското правителство, пише "Шпигел". В статия, озаглавена "Предмостие в ЕС: Германското правителство се страхува от руско влияние в България", списанието описва последните събития, свързани реализацията на "Южен поток" и руския контрол върху голяма част от българската икономика.

Според "Шпигел" около една трета от българската икономика се контролира пряко или косвено от Москва, а в момента на власт в София са стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които въртят сделки с приближени на Путин.

Посочена е също така кореспонденцията между българското икономическо министерство и "Газпром" относно промените в законодателството, свързани със строителството на газопровода "Южен поток". Цитиран е еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" също така посочва, че независимо от тревогите на официален Берлин, кандидатът на Партията на европейските социалисти за председател на Европейската комисия Мартин Шулц е посетил София за откриването на кампанията на БСП, а в близките няколко дни се очаква посещение в България и на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Умен мъж, знае как да отстоява правата на народа си!
+1
 
 
ЗАСХТО НИАМА РЕФЕРЕНДУМ И ПРИ НАС?
0
 
 
не трябва да се страхувате те винаги са били тук.
+3
 
 
По-добре ничии роби.Винаги има изход от всяка ситуация.За нас изхода е само един - да се използвамаксимално една връзка с Русия - газ,пазари и туристи.В момента ние сме пазар на ЕС - за стоките им с изтекъл срок на годност и донор на евтина работна ръка(да се разбира роби).С тия надупени политици обаче,това е невъзможно.
+1
 
 
Мен пък ме притеснява масовото настъпление на "културата" на Еврогей Съюза.
+1
 
 
По-добре роби на Европа отколкото роби на Русия. Най-гадния народ с още по-гадната власт
Aнонимен
на 12.05.2014 г.
+4
 
 
Какво толкова настръхват тези германци, искат газаправад само за тях да има. Нека и "дребните" да оближат мустаци от трапезата за "големите", Северен поток може да съществува и да цоцат газ а южен не може за нас. Ако тези бесепари с депесарите прокарат и изградят газопровода ще гласувам за тях и народа ще гласува за тях. Не мога да разбера този Запад защо ни кара на сила да ставаме беден пролетарият, те са си виновни!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: