Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще могат ли новите попълнения на Ливърпул да им помогнат за спечелване на титлата?
Автор: Екип Ruse24.bg 16:45 / 18.09.2018Коментари (0)1541
Летният трансферен прозорец през настоящата 2018-та вече официално приключи, като по традиция станахме свидетели на много интересни трансфери. Естествено, тимът на Ливърпул не стоя безучастно и направи някои изключително умни и адекватни трансфери, с които Юрген Клоп цели да затвърди позицията им на един от фаворитите за спечелването на титлата от Висшата Лига.

Безспорно най-големият удар на мърсисайдци бе привличането на един от най-добрите вратари в света в момента, а именно Алисон. Бразилският страж бе закупен от Рома за колосалните 72,5 милиона евро, което бе и абсолютен рекорд за страж по това време.

Факт, е че именно вратарският пост се оказа ахилесовата пета в състава на червените от Ливърпул, особено след грандиозната издънка на Лорис Кариус на финала в Шампионска Лига. Тогава именно фрапантни грешки на германския страж лишиха мърсисайдци от нещо повече и в крайна сметка те загубиха финала злощастно с 1:3 от Реал Мадрид.

А с привличането на Алисон, титулярното място на Кариус вече бе очевидно загубено и той логично премина в Бешикташ. Самият Юрген Клоп изрази задоволство от този трансфер (https://extra.bet365.com/news/bg/Football/Premier-League/klop-radosten-za-karius) и пожела попътен вятър на своя сънародник след раздялата. Поглеждайки към коефициентите за краен победител и залозите в анлгийската Висша Лига в момента, пък става ясно, че тима на Ливърпул е с втори най-добър коефициент (3.50), след този на Ман Сити (1.66).

Определено голяма заслуга затова има Алисон, който записа три поредни сухи мрежи в първите три мача на мърсисайдци от настоящата кампания. Но нека не забравяме, че Юрген Клоп и компания похарчиха още не малко средства за привличането и на други футболисти по време на вече отминалия трансферен прозорец.

Освен гръмкият трансфер на Алисон, мърсисайдци също така платиха и 60 милиона евро за младия талант на Лайпциг, Наби Кейта. 23-годишният Гвинеец е сочен за голям талант, като той бе привлечен за да може да даде повече солидност и сигурност в централната част на постройката на германския треньор. Също така, Кейта е номирина и за Африкански играч на годината от BBC и за най-обещаващ талант от африканската футболна конфедерация.

Друг трансфер, който Ливърпул успя да реализира бе този на Фабиньо, привличайки бразилеца за 45 милиона евро от френския Монако. С този трансфер Юрген Клоп очевидно цели да подсили дефанзивната част на отбора, тъй като Фабиньо може да играе, както като дефанзивен полузащитник, така и като десен бек.

И последния трансфер на Ливърпул за лятото бе този на Джердан Шакири. Мърсисайдци купиха швейцарското крило с албански корени от тима на Стоук Сити за 14 милиона евро. Факт, е че Пул имат предостатъчно опции в офанзивен план, но все пак Шакири би могъл да се включи, като много полезна резерва или просто играч, на който Клоп винаги може да разчита, когато има нужда от още повече нападателна мощ.

Със сигурност тези трансфери ще направят отбора на Ливърпул още по-силен и това вече е видно. Началото на сезона за мърсисайдци е повече от обещаващо, като вече с врата от световна класа в лицето на Алисон, те определено могат да мечаят за нящо голямо. Предстои да разберем дали Юрген Клоп и компания ще успеят да детронират Манчестър Сити от върха и дали най-после Ливърпул ще спечели шампионска титла във Висшата Лига.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: