Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Щетите от пандемията и войната в Украйна върху туризма са почти непоправими
Автор: Екип Ruse24.bg 13:01 / 17.08.2023Коментари (0)271
© Фокус
Щетите от пандемията и войната в Украйна върху туризма са почти непоправими. Това беше един период, в който трябваше да се направи цялостен рестарт на целия туристически отрасъл. Тази възможност никога повече няма да ни се отдаде. Това каза предприемачът Здравко Василев в предаването "Човекът на фокус" на "Фокус".  

Според него разрешаването на проблемите в туристическия бранш зависи единствено и само от работещите в него. "Но ако днес седнем на масата, първите резултати от подобряване на цялостния туристически продукт ще ги видим не по-рано от 10 години. Не може нещо, което 30 години системно се разрушава и се разваля качеството, в един момент като с магическа пръчка да се подобри. Това ще бъде много бавен и труден процес", заяви Здравко Василев.  

По думите му години наред са неглижирани редица проблеми в туристическия бранш. Един от тях е проблемът с инфраструктурата, особено по Южното Черноморие. "Достъпът до трите най-големи общини тук се осъществява по двулентов път. Самите населени места страдат от всички болести на съвременното ни общество. Безумната алчност на предприемачите и простотията на управляващите превърнаха тези прекрасни градчета в малки бетонни джунгли, в които човек наистина не може да си почине, каквато е идеята на летния туризъм. Всички ние сме виновни за това", коментира той.  

Проблемът с кадрите също е дългогодишен, а държавата е абдикирала от него, смята Здравко Василев. "На фона на милиардните инвестиции, които направи частният сектор в областта на туризма, държавата трябва да се погрижи поне за обучението на кадрите. През годините имаше десетки програми и възможности за обучение на кадри – нищо не се прави в тази насока. Тези от нас, които успяха да си съхранят под някаква форма персонала, по никакъв начин нямаме подкрепата извън активния сезон, за да поддържаме тези кадри – поемане на част от заплатата, част от осигуровките. Това ще доведе до затваряне на малките семейни ресторантчета, които създават някаква атмосфера, и в същото време експанзия на предлагане на нискокачествена храна и туристически услуги, които обикновено се предлагат от външни за града хора и които по никакъв начин не подпомагат местната икономика", посочи той.

Още по темата: общо новини по темата: 1081
05.02.2024 »
30.11.2023 »
21.10.2023 »
11.10.2023 »
10.10.2023 »
10.10.2023 »
предишна страница [ 1/181 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Зърнената сделка
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: