Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Sky News: Последното интервю на Навални преди да бъде отровен, разкрива каква помощ е получил Путин от Лондон
Автор: Екип Ruse24.bg 09:48 / 01.03.2024Коментари (0)1038
©
В неизлъчвано досега интервю Алексей Навални, руският опозиционен лидер, който почина в сибирски затвор в средата на февруари, разказва за надеждата си за по-добро бъдеще на страната си и за рисковете, които поема, както и за "корумпираните служители", живеещи в Лондон, които са помогнали на обкръжението на Владимир Путин да забогатее, съобщава Sky News.

Това е едно от последните интервюта с Навални, преди той да бъде отровен по време на полет до Москва. Интервюто е проведено през февруари 2020 г. "Аз съм оптимист. Надявам се, че тези 20 години с Путин не е невъзможно да се променят. Не сме осъдени на това, не ни е дадено да вървим в тази посока", заявява тогава Навални. Навални, който е говорил подробно за надеждите си за бъдещето на Русия като част от Европа и за опасностите, пред които е изправена, критикува Великобритания и Запада, че позволяват на сътрудниците на Путин да правят нечисти сделки в чужбина.

Интервюто, получено от Sky News, е част от неизлъчвана документална поредица - After the Fall (След падането) - режисирана от Матю Торн и продуцирана от Андрю Дънкан. "Западът не прави абсолютно нищо, бих казал. Има ритуални танци, но нищо реално не се случва", споделя Навални по време на интервюто.

"Защо корумпирани служители все още живеят в Лондон? Защото тези корумпирани служители хранят огромен брой прекрасни лондонски адвокати." "Тези хора изглеждат много цивилизовани, ще се радваме да разговаряме с тях, ако седнат до нас, ще носят вратовръзки и ще бъдат добре възпитани, но в същото време обслужват интересите на завършени мошеници", споделя Навални.

"Целият елит на Путин е напълно корумпиран и мисли колониално, те са преместили всички свои семейства, деца и активи на Запад и третират страната ни като свободно ловно поле и точно така работи." Думите на Навални сякаш имат още по-голяма тежест сега, след смъртта му: "Русия е европейска страна, всички хора, които живеят тук, искат да живеят като в Европа." Навални винаги е твърдял, че годините на управление на Путин са били само отклонение и че Русия в крайна сметка ще се превърне в по-свободна държава с открито бъдеще. "Затова се надявам, че след 10 години, ако отново ме интервюирате, ще мога да ви разкажа как успяхме да решим проблема с корупцията и прането на пари."

Още по темата: общо новини по темата: 59
28.04.2024 »
27.04.2024 »
04.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: