Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сръбски хотелиери: Очакваме много българи в Белград
Автор: Екип Ruse24.bg 10:02 / 24.12.2022Коментари (0)433
©
В Белградските хотели най-голям интерес към новогодишната нощ проявиха туристи от България, пише "N1 Инфо Сърбия". За да привлекат нашенци туристи, липсва информация дали властите на столицата ще организират новогодишна програма по столичните улици, съобщи директорът на Бизнес асоциацията на хотелската и хотелиерска индустрия на Сърбия (HORACE) Георги Генов.

"Хотелиерите изчакват да видят какво могат да предложат на гостите, има ли купони на улицата, вече не е комунистическото време, когато гостите бяха доволни от хотелската програма“, каза Генов пред Бета.

"Сръбските хотелиери чакат да видят какво могат да предложат на гостите според техните изисквания, дали ще има купони на улицата. Вече не е комунистическото време, когато гостите бяха доволни от хотелската програма“, каза Генов.

"Гостите за Нова година са най-привлечени от уличния спектакъл“, каза Генов и посочи, че тази година е била добра за хотелиерите, особено през август и септември, като дори са надминати някои бизнес резултати от предпандемичната 2019 г.

Според директора на хотел "Мажестик" Драган Живкович българите са резервирали настаняването си в този хотел, както и миналата година, преди няколко месеца, така че капацитетът за настаняване от 140 стаи през двата празнични дни вече е изчерпан.

Според него годишните бизнес резултати се подобряват след двугодишния период на пандемията, така че "хотелът е на добър път към възстановяване, тръгна нагоре, но не е сигурно кога ще стигне върха".

Директорът на хотел "Хилтън" Александър Василиевич каза, че 85 процента от капацитета е продаден, а най-многобройните гости са български граждани.

Василиевич каза, че през годината е имало и гости от Близкия изток и че хотелът се е възстановил след финансовата криза поради коронавируса.

"Разпродадохме почти целия капацитет за новогодишните празници, като най-много като националност са българите“, каза директорът на хотел "Радисън“ Роберт Стойко.

Той оцени, че броят на българите може да се обясни с обявяването на концерт на Фахрета Яхич (Лепа Брена) за новогодишните празници.

"Българите обичат Лепа Брена и вярвам, че това е основният мотив за такова масово идване в Сърбия“.

Още по темата: общо новини по темата: 194
25.12.2023 »
06.12.2023 »
03.12.2023 »
01.12.2023 »
18.11.2023 »
12.11.2023 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: