Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трима молдовци са задържани в Париж заради графити на ковчези на "френски войници в Украйна"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:57 / 08.06.2024Коментари (0)1167
©
Френските служители на реда задържаха трима молдовци, заподозрени в рисуване на графити в Париж, изобразяващи ковчези на "френски войници в Украйна", съобщи телевизионният канал BFMTV на 8 юни.

"Трима души от молдовска националност са задържани. Те са заподозрени, че са автори на графити на ковчези в Париж с надпис "Френски войник в Украйна", съобщава каналът.

Отбелязва се, че по време на ареста в нощта от петък срещу събота у тримата заподозрени са открити боя, ръкавици и шаблони.

Ден преди това телевизионният канал BFMTV, позовавайки се на полицейски източник, съобщи, че в седми район на Париж, където се намира Айфеловата кула, са открити пет графита, изобразяващи ковчези на "френски войници в Украйна". Според телевизионния канал определена група е поела отговорност за това действие и е обявила наличието на подобни графити и на други места в града. Групата е добавила, че тези мерки са "отговор на неадекватните действия на френските власти спрямо активистите, които оставиха ковчези на Айфеловата кула".

По-рано беше съобщено, че трима души са били задържани, след като пет празни ковчега, увити във френски знамена и надписи "Френски войници, убити в Украйна", са открити близо до Айфеловата кула. Задържаните са граждани на България, Украйна и Германия. BFMTV, позовавайки се на парижката прокуратура, съобщи, че те не са обвинени. По-късно телевизионният канал RTL, позовавайки се на източници, запознати със случая, съобщи, че двама от тримата чужденци ще бъдат депортирани от Франция.

 

Френският президент Еманюел Макрон заяви по-рано, че не изключва възможността да изпрати войски в Украйна, ако Руската федерация пробие фронтовите линии и бъде получено съответното искане от Киев. Според него "много държави" са се съгласили с подхода на Франция за възможното изпращане на войски. В четвъртък (6 юни) френският премиер Габриел Атал заяви, че Франция не планира да изпраща свои военни в Украйна.

Още по темата: общо новини по темата: 3239
12.07.2024 »
08.07.2024 »
08.07.2024 »
07.07.2024 »
06.07.2024 »
05.07.2024 »
предишна страница [ 1/540 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: