Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тръмп: Китай трябва да плати много пари като компенсация за щетите, причинени от пандемията
Автор: Екип Ruse24.bg 12:17 / 17.06.2021Коментари (0)1393
©
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай трябва да плати 10 трилиона щатски долара като компенсация за щетите, причинени от пандемията само на САЩ, докато за останалия свят тази сума ще бъде дори значително по-висока, съобщава "Дойче Веле“, цитирана от БГНЕС.

Водещ на "Фокс нюз“ помоли бившия президент да коментира изявлението си от 6 юни, че всички страни трябва да се обединят и да изискат от Китай поне 10 трилиона долара като компенсация за загубите от пандемията.

"Тази цифра е много по-висока, но това е всичко, което те могат да платят. И ние говорим само за плащания към нас, за останалата част на света тази цифра е дори по-висока", каза бившият президент. "Цели държави бяха унищожени заради това, което направиха“, подчерта Тръмп.

Той каза още, че неговата администрация е критикувана за предположението, че пандемията може би е започнала в резултат на "изтичане“ на причинителя на инфекцията от Института по вирусология в Ухан, но тази критика се оказва "абсолютно безпочвена“:

"Надявам се, че това се е случило случайно или поради некомпетентност на някого", продължава бившият президент, коментирайки причините за избухването на пандемията.

"Но както и да е, Китай трябва да окаже помощ", посочва Доналд Тръмп.

В края на май американският президент Джо Байдън обяви, че в момента няма достатъчно информация, за да се каже със сигурност как е започнало разпространението на новия коронавирус: след контакт на човек със заразено животно или след инцидент в лаборатория. Американският лидер възложи на разузнавателната общност да "удвои усилията", за да проучи всички налични данни и да му подготви нов доклад по тази тема след 90 дни.

На 23 май "The Wall Street Journal“ публикува твърдение, позовавайки се на данни от американското разузнаване, че най-малко трима китайски учени от Института по вирусология Ухан са били тежко болни през ноември 2019 г., което може да говори в полза на теорията за изкуственият произход на новия коронавирус.

От своя страна Жао Лиджиян, официален говорител на китайското външно министерство, заяви на редовния брифинг на 24 май, че публикации в медиите, че няколко учени от института са били лекувани в болница през ноември 2019 г., още преди китайските власти да обявят появата на неизвестна тогава болест, не са верни.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: