Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тръмп към американците: До часове ни удря невиждана стихия
Автор: Екип Ruse24.bg 12:32 / 12.09.2018Коментари (2)903
©
Най-мощният ураган от близо три десетилетия насам, който се очаква да удари Източното крайбрежие на САЩ, продължава да набира сила. Очаква се "Флорънс" да достигне сушата в четвъртък, в югоизточната част на Северна Каролина. Метеоролозите предупреждават, че стихията може да предизвика големи наводнения. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в специално обръщение предупреди, че ураганът "ще бъде един от най-силните, които сме виждали с огромни количества вода". Във връзка с това той призова жителите в райони, които попадат в извънредната ситуация да се евакуират и да спазват указанията на местните власти.  

"Ние сме се подготвили за урагана, както никой друг в историята... Ние не жалим средства", каза Тръмп на съвещание по подготовка за стихията, съобщи пресслужбата на държавния глава. "Флорънс" достигна четвърта категория от общо пет, като скоростта на ветровете е до 225 км/ч.

Вирджиния, Мериленд, Южна и Северна Каролина, както и столицата Вашингтон обявиха бедствено положение. Заповед за принудителна евакуация беше издадена за повече от 1 милион души. На пътя на урагана са и места, на които живеят десетки хиляди българи. Бурите, които бушуват из северната част на Атлантическия океан в момента, са три – "Хелън", "Айзък" и "Флорънс". Тропическата буря "Айзък“ напредва на запад към Малките Антили в Карибския басейн. Очаква се да ги удари рано в четвъртък с проливни дъждове и скорост на ветровете до 110 км/ч. Ураганът "Хелън" със скорост на ветровете до 170 км/ч постепенно отслабва. В момента се движи на северозапад. По пътя му са Азорските острови, които трябва да достигне в събота.

Най-силната буря в северния Атлантик - "Флорънс“, напредва към югоизточното крайбрежие на САЩ със скорост около 30 км/ч. Прогнозите на този етап са "Хелън" да удари САЩ в района на Северна Каролина в четвъртък. Поривите на урагана достигат над 200 км/ч. Източното крайбрежие на страната се бори с последиците от подобни стихии всяка година. Градовете, определени като най-уязвими при подобни бури, са Маями, Ню Йорк, Джаксънвил, Чарлзстън и Норфолк. В Маями например, над 700 000 домове и обществени сгради са в потенциален риск от наводнение. За Ню Йорк анализаторите изчисляват, че буря като "Флорънс" би могла да надигне вълна, която да наводни 800 км от териториите по бреговете. В най-лошия случай "Флорънс“ ще потопи обширна територия по крайбрежието. Някои модели чертаят прогнози, при които валежите в пика на урагана могат да достигнат количества от над 600-700 л/кв.м. Очаква се на много места да спре електроподаването, заради изтръгнати от земята стълбове. Има опасност да бъдат отменени полети от много летища. Щатите по крайбрежието вече обявиха бедствено положение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.09.2018 г.
+2
 
 
"Има опасност да бъдат отменени полети от много летища." - хората се евакуират, кой нормален ще реши да се движи по въздух при положение че вятърът е 200км/ч?
+2
 
 
Хората трябва да са разумни и да се евакуират.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: