Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Украинското разузнаване: Путин сдава властта, здравето му е влошено
Автор: Екип Ruse24.bg 12:13 / 28.01.2021Коментари (1)577
©
Руският президент Владимир Путин има проблеми със здравето и в Русия вече е започнало предаване на властта, според данни украинските спецслужби, цитирани от агенция "Укринформ". Информацията е публикувана в Бяла книга на сайта на външното разузнаване на Украйна.

"На фона на все по-очевидните проблеми със здравето на В. Путин и видимите затруднения да изпълнява физически публичните функции на държавен глава, в Русия де факто е започнал период на трансфер на властта", посочват от разузнаването.

Според авторите на документа, "независимо от конкретния вариант ("Путин - пожизнен президент", "Путин - лидер на нацията", "Путин - тандем", "наследник на Путин"), основният сценарий в средносрочна перспектива предвижда в Русия да бъде запазен моделът на путинизма с Путин или без него".

Анализаторите отбелязват, че в стратегически план целите на Русия по отношение на Украйна няма да се променят и че целта на Москва ще бъде да задържи съседната страна в орбитата на руското влияние и да не допусне тя да се придвижи към европейското и евроатлантическото пространство.

"Тази константа се запазва, независимо от неблагоприятния за Русия международен фон и появата на редица нови фактори. Става дума за победата на Дж.Байдън на президентските избори в САЩ, турбулентностите на пазарите на фосилните горива, деструктивните явления в руската икономика, както и възможната смяна на властта в Русия." - се казва още в Бялата книга.

През декември руският историк Валерий Соловей прогнозира, че до края на "ерата Путин" остават броени месеци. По думите му, руските елити търсят "нови фронтмени" за руската политика, "такива, които да предизвикват у Запада, ако не позитивна, поне неутрална реакция - поне у САЩ".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: