Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Утре ще блокират цяла Гърция - народът си иска ниските данъци
Автор: Екип Ruse24.bg 17:25 / 11.11.2015Коментари (11)283
©
Държавният и частният сектор в Гърция утре ще бъде напълно парализиран заради 24-часова стачка, свикана по призив на двата основни синдиката в страната - Общата конфедерация на труда ГСЕЕ и федерацията на държавните служители АДЕДИ.

Синдикатите протестират срещу готвените от правителството промени в пенсионно-осигурителната система и мерките за увеличаване на данъците и намаляване на пенсиите, които са условие за получаване на финансова помощ в рамките на третия спасителен пакет от 86 милиарда евро.

В стачката ще участват служители от държавния и частния сектор, работещите в министерствата, данъчните служби, осигурителните и застрахователни фондове и каси, общините, банкови чиновници, преподаватели, търговци, адвокати, лекари, фармацевти и заетите в градския транспорт.

Няма да се движат метрото и електрическата железница в Атина, а също градските автобуси, тролеи и трамваите. Плавателните съдове ще останат по пристанищата. Морският транспорт ще бъде напълно блокиран.

От днес са анулирани полети до гръцките острови на авикомопанията Олимпик еър. Музеи и археологически комплекси ще бъдат затворени. Журналистите също излизат на улиците. Медиите ще излъчват единствено новини и ще информират за хода на стачката и за планираните протестни митинги, съобщава БТА.

В свои съобщения синдикатите обвиняват правителството, че е изоставило предизборните си ангажименти и че продължава политиката на безнаказани икономии и бедност, прилагайки нов жесток меморандум (кредитното споразумение) с непосилни условия в него, изготвяйки законодателни актове, унищожаващи предоставянето на каквато и да е социална сигурност.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Така се прави.Вдигат ни цената на тока - мълчим.Вдигат ни цената на водата пааак мълчим.Орязват ни заплатите както си искат - мълчим.Вдигат цената на винетките - мълчим.Въобще за всичко мълчим.Къде бяха синдикатите да орга низират протести като в Гърция?Няма ги.Спотайват се като мишоци. Знайно е,че една партия,когато е в нелегалност се изгражда.Вземе ли влас тта се изражда.И започва да мачка хората като валяк.За да не става това се формират организации,защитаващи интересите на хората,наречени синди кати.Да,ама това става в Гърция.Независимо кой стачкува,всички като един застават до него.Хората там знаят,че ако днес мечката тропа на вратата на съседа - утре ще е на твоята врата. А ние имаме ли доблест да кажем"Проклетници - вън,ваш,та мама крадлива. Ние ви избрахме,ние й ще ви изритаме." Защото крайно време е това да стане.Ножът вече реже коста.
+2
 
 
Не знам обаче дали обръщате внимание на факта, че протестите са организирани от синдикатите. кой каквото ще да ми разправя, протест не става спонтанно, винаги някой стои зад него. У нас няма синдикати, т.е. на хартия съществуват, но на практика не развиват никаква дейност. Много далновидно бяха ликвидирани (купени) още в началото на прехода. А хората, както се вижда, имат синдикати, браншови организации и т.н., които им помагат да си търсят правата. Тук протестите се свеждат (за съжаление) само до мрънкане в интернет!
Aнонимен
на 11.11.2015 г.
+4
 
 
Вижте ! Всички ама всички участват ако едните имат проблем и други ги поткрепяъ евала на тая нация. А ние??
+6
 
 
А на нас ни е гот да ни товарят с винетки от 97 лв ,колко ни е гот само стоим и мълчим кефим се на другите .
+2
 
 
Гръцките протести са уникално явление в човешката история. За първи път хора протестират сами срещу себе си и начина си на живот.
+3
 
 
Така се прави ! Евала на Гърците,задружен народ а не като нашият . Ние сме ПУ..И !
+8
 
 
Браво на гърците!Така се прави срещу тези,които ние ги избираме,а след това ни правят "Луди Калинки"
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: