Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Русия назрява скандал с "гейски сладолед"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:05 / 04.07.2020Коментари (0)720
©
Председателката на Съюза на жените в Русия Екатерина Лахова се оплака на президента Владимир Путин от косвеното влияние върху децата на сладоледа "Дъга" и разноцветните рекламни билбордове, пропагандиращи нетрадиционни ценности.

Путин коментира и веещия се на посолството на САЩ в Москва флаг в цветовете на дъгата, символ на ЛГБТ обществото.

Държавният глава се срещна вчера с членовете на работната група по подготовка на промените в конституцията на Русия, а преди срещата бе публикуван указ за влизане в сила на поправки в законодателството, които са били одобрени от повечето руснаци, според РИА Новости, цитирана от в. "Сега". 

"Ето, вие казвате за пропагандата... Да, пропаганда у нас не трябва да има, но сега рекламни билбордове, например, показват дъги - красиви цветове, с красиви думи. Или пък рекламират сладолед, който се казва "Дъга". Ето как те косвено принуждават нашите деца да привикнат към този... флаг, който се вее, в това число, и на това посолство (на САЩ). Затова много ни се иска всички тези ценности, които се опитахме да заложим в нашата конституция да бъдат под контрол", заяви Лахова. 

А Путин й отговори, че контролът върху пропагандата на нетрадиционни за Русия ценности трябва да се изгражда нерепресивно.

Депутатът Алексей Пушков пък обърна внимание на Путин на поставеното на зданието на посолството на САЩ в Москва знаме в цветовете на дъгата.

"Те (американците) показаха нещо за това кой работи там. Но не е страшно. Ние говорихме за това много пъти и имаме ясна позиция", добави Путин.

И е наблегнал на това, че в Русия няма и няма да има ограничения на религиозните, националните права и правата на сексуалните малцинства, а законът за забрана на пропагандирането на хомосексуализма сред непълнолетните е приет, за да се избегне натискът върху децата, а човек сам да може да определи съдбата си, когато порасне.

Впрочем, и други посолства, като това на Великобритания, в края на юни провесиха знаме с цветовете на дъгата.

Защитниците на правата на малцинствата в Русия отбелязват, че приетият закон за забрана на пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите се използва за недопускане на провеждането на гей паради и задържане на активисти за правата на хората от ЛГБТ обществото.

По време на кампанията за промяна на конституцията Путин заяви, че няма да позволи традиционната представа за майка и баща да бъде подкопана от това, което той нарече "родител номер 1“ и "родител номер 2“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: