Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Влиятелен републиканец иска САЩ да изпратят Abrams на Украйна, за да принудят Германия да направи същото
Автор: Иван Христов 13:09 / 23.01.2023Коментари (0)692
©
Новият председател на комисията по външни работи на Камарата на представителите смята, че е важно САЩ да обявят, че доставят танкове на Украйна, за да накарат Германия и други държави да го направят, пише Politico.

Говорейки за "Тази седмица“ на ABC, конгресменът републиканец Майкъл МакКол заяви, че САЩ трябва да предприемат стъпки, за да стимулират европейските страни към действие и да помогнат на президента Володимир Зеленски и Украйна да избегнат продължителна, кървава война на изтощение – това, което МакКоул нарече " бавно кървене без шанс за победа“.

Маккол каза: "Ако обявим, че ще дадем танкове Abrams, само един, който ще отприщи... Доколкото чувам, Германия чака ние да поемем водачеството.“

По думите му, това ще създаде ефект на доминото, което ще накара държавите в Европа също да изпратят танкове Leopard 2. "Дори да кажем, че ще изпратим танкове Abrams, мисля, че ще бъде достатъчно за Германия“, посочи конгресменът.

Голяма част от Европа последователно подкрепяше Украйна в нейната 11-месечна война с Русия, но въпросът беше колко помощ да се предостави, особено когато става дума за оръжия. Има различни практически проблеми, включително необходимостта от обучение на украинските сили да оперират и поддържат това, което им се изпраща. И има възможност руският президент Владимир Путин да разшири войната, ако се почувства застрашен от Запада.

Германия в петък обяви, че все още не е решила дали да изпрати танкове в Украйна. В неделя Полша обвини Германия, че се бави с предоставянето на помощ на Украйна и предположи, че би била готова да създаде своя собствена коалиция от държави, за да помогне на силите на Зеленски. "Няма да гледаме пасивно как Украйна кърви до смърт“, кагегоричен е премиерът Матеуш Моравецки.

Русия от своя страна заплаши Запада с ескалация, ако Украйна получи повече смъртоносни оръжия. "С решенията си Вашингтон и Брюксел водят света към ужасна война“, предупреди в неделя Вячеслав Володин, председател на долната камара на руския парламент.

Отвъд танковете, Маккол също каза, че Украйна се нуждае от далекобойна артилерия. Украйна заяви, че се нуждае от повече помощ, защото очаква Русия да започне нови офанзиви, което Маккол очаква да се случи скоро.

"Двете основни неща, за които говори Зеленски и всички, с които съм говорил, са им нужни танковете за зимната офанзива, която руснаците ще извършат, и имат нужда от артилерия с по-голям обсег“, посочи влиятелният републиканец.

Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: