Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Влогър и бивш олимпиец може да влезе в затвора заради инсценирано разбиване на самолет
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 16.05.2023Коментари (0)375
©
Тревър Джейкъб - сноубордист и бивш олимпиец, е застрашен от 20 години затвор. Каква е причината? В един момент Тревър се е пренасочил към снимането на клипове с екстремни изпълнения за своя канал в YouTube.

През декември 2021 г. Джейкъб публикува видео, озаглавено "Разбих самолета си", в което показва как скача с парашут от малкия си витлов самолет, оставяйки машината да се разбие и намеквайки, че случилото се е инцидент.

Клипът, събрал 2,9 милиона гледания до момента, породил обаче съмнения у някои експерти. И те се запитали дали наистина е имало проблем със самолета...

Почти година и половина по-късно случаят изяснен. Но не в полза на влогъра. Оказва се, че заради няколко лайка отгоре и договор с рекламодател, Тревър е разбил летателния апарат.

Джейкъб ще се признае за виновен по обвинението, че се е опитал да възпрепятства федерално разследване. Той е разчистил мястото, на което се е разбил самолета, пише Webcafe.

29-годишният американец заявява, че е заснел клипа като част от сделка със спонсор. За това той може да бъде осъден на затвор до 20 години, съобщава Си Ен Ен.

Видеото е заснето през ноември 2021 г. Джейкъб излита с едноместния самолет от летище в Санта Барбара, щата Калифорния, а на самолета са монтирани няколко камери. За полета взима и парашут, както и селфи стик.

От прокуратурата обясняват, че той не е имал намерение да достигне крайната дестинация на полета. Вместо това от самото начало е планирал да се измъкне от самолета и да заснеме как с помощта на парашута се озовава на земята, докато машината губи височина и се разбива.

Самолетът пада в гората "Лос Падрес" 35 минути след като е излетял. Джейкъб отива до мястото и прибира заснетите от камерите кадри.

Още след появата на клипа онлайн изплуват съмнения, че става дума не за проблем с двигателя, а за умишлено планирани действия. Едно от нещата, което го издава, е фактът, че Джейкъб е взел парашут, нещо, което не е правил при някои от останалите си полети. Т.е. появява се съмнението, че може би изобщо не е имал намерение да приземи машината.

Още по-съмнителен за някои зрители е фактът, че мъжът е носил и селфи стик със себе си. След скока от самолета той не пуска стика - дори след като се приземява в храстите и се опитва да се измъкне от тях.

Има твърде много спорни моменти в "инцидента" на Тревър Джейкъб. А сега бившият олимпиец се признава за виновен за това, че е унищожил самолета и се е опитал да укрие следи с цел да възпрепятства разследването.

Според документите по случая, Джейкъб първо е съобщил за катастрофата на Националния борд по безопасност на транспорта в САЩ. След това е твърдял, че не знае къде се намира падналия самолет.

В крайна сметка е отишъл на мястото  на катастрофата и е унищожил отломките.

Миналата година лицензът му за пилот е отнет А през следващите месеци той ще се изправи пред съда и ще отговаря за катастрофа, причинена с цел повече гледания в YouTube! Звучи невероятно - но е факт. Явно социалните мрежи и популярността в тях, обвързана с пари от реклами, могат да бъдат доста пагубни.

Още по темата: общо новини по темата: 5783
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: