Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Внимавайте: В някои Airbnb апартаменти има скрити камери! Ето как да ги откриете
Автор: Екип Ruse24.bg 14:08 / 07.04.2023Коментари (0)497
©
Акциите на Airbnb Inc се сринаха с 6%, след като независимо онлайн издание публикува доклад, в който се разглеждат неприятни преживявания на клиенти по време на престой, резервиран чрез платформата за краткосрочно отдаване под наем, съобщава Reuters.

Според доклада на The Bear Cave, в интернет са описани крайно неприятни случаи на гости, отседнали в индивидуално управлявани Airbnb недвижими имоти, включително изненадващи изисквания за почистване и отмяна на резервации в последната минута, както и многобройни примери за гости, открили скрити камери в спалните и баните.

Гости споделят, че са намирали камери скрити на тайни места в помещенията за спане и къпане. 

В същото време, с ръст на приходите от 40% на годишна база, 2022 г се оказва най-печелившата в историята на Airbnb. Базираната в Сан-Франциско компания отчете 16% увеличение на активните обяви през четвъртото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период на 2021 г.

Резервираните нощувки са се увеличили с 20% спрямо предходната година, но въпреки това не са достигнали прогнозите на анализаторите. Туристическите компании пък вече заявиха, че не отбелязват спад в търсенето въпреки опасенията за забавяне на световната икономика.

Още преди две години излезе доклад, който установи, че хиляди домакини на Airbnb и Vrbo се събират в затворени групи във Facebook, за да клюкарстват за гости и да споделят неудобни снимки, някои от които са заснети от охранителни камери.

Стандартите на общността на Airbnb забраняват на собствениците да споделят личната информация на гостите, но те не спират домакините да наблюдават своите помещения с емисии на живо, предавани от охранителни камери. 

Алекс Хайд, главен служител по проучване и развитие на SecurityScorecard, разработи прост метод за откриване дали домакин на Airbnb гледа гостите си на живо на скрита камера. Хайд сподели пред Business Insider трикове за откриване на скрити камери.

Първо намерете рутера за интернет в апартамента или къщата. След това го изключете, като го изключите от контакта или като използвате бутона за захранване, пише bTV.

Изчакайте да видите дали ще чуете нещо от вашия домакин в Airbnb. Ако се свържат с вас и ви попитат защо WiFi е изключен, те са наблюдавали устройство с помощта на свързано с интернет устройство. 

Хайд също препоръчва на наемателите на Airbnb да използват VPN или виртуална частна мрежа, услуга, която скрива данните за сърфиране от собственика на безжична мрежа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: