Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Всеки украински гражданин със статут у нас ще може да получава по 40 лв. на ден
©
Всеки украински гражданин със статут у нас може да получава по 40 лева на ден. Това каза на брифинг пред журналисти в МС говорителят на кабинета Лена Бориславова, предаде репортер на Sofia24.bg.

"По отношение на украинските граждани, които са принудени да напуснат границите на Украйна и да бъдат имигранти, България се присъединява към европейската закрила и подкрепа, която се предоставя под формата на стартиране за първи път на мерките по Европейската директива за временна закрила, която ще позволи ускорено включване на тези украински граждани в пазара на труда в Европа, включително в Република България. Взехме решение да предоставим краткосрочна хуманитарна помощ от 3 месеца, която да се предостави на граждани от Украйна, влезли на наша територия, които нямат дом, закрила и никакви средства за оцеляване. Тя ще бъде в размер до 40 лв. на ден, в срок от 3 месеца", каза Лена Бориславова.

С тази мярка ще бъде подпомогнат и българският туристически сектор, който в създалата се ситуация може да очаква отлив на туристи. Средства ще получат и хотели, и места за настаняване, решили да приютят украински бежанци, обясни тя.

В България има около 30 000 украински бежанци, които трябва да се регистрират със статут до 31 март, за да могат да получават помощта, уточни вицепремиерът Асен Василев.

Повече вижте във видеото:


Още по темата: общо новини по темата: 3212
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано на сметкаджиите по долу не им се наложи да отидат някъде с по две чанти багаж и да богатеят с 40 лв.на ден. Гнусни селяндури и сметкаджии. Живеете в къщите си,карате кочините си,на топличко,у дома и завиждате на някой ,че ще му дадат 40 лв.щото само това ЩЕ има,дошъл с две чанти багаж. На кое им завиждате ? На това от което са избягали или на бъдещето им ?
0
 
 
За каква завист говорим? Никой не отрича, че войната е лошо, изключително лошо нещо. И да трябва да сме съпричастни, но не по начин Държавата да е мащеха за народа си, а майка за бежанците. За нашите деца събираме капачки, а за бежанец 40лв на ден? А защо не го направим обратно - капачки за бежанци, а пари за децата ни?! И как толкоз години нито една политическа партия не си дари субсидията, която е от нашите джобове за кувьози? И защо сега не си дарят субсидиите за бежанциите нали са много загрижени?! Но скоро мисля, че възмездието ще застигне всички "честни" управници!
-1
 
 
Очаквано, прословутата ни завист се активизира. Да ги връщаме майките с децата, да ги застрелят, защото ще се помага с европейски средства за едни никакви три месеца, а, добри хора?
-1
 
 
Не ми бяха особено симпатични до сега, а сега вече леко почват и да ме дразнят. Виждам как и при останалите е така. Шибайте се, украинци, изродски изкуствен народ, изкуствен език. Радвайте се на престореното ни гостоприемство и фалшивите ни думи (всеки се пъне да се покаже колко е мил към бежанците само и само да го забележат)... ши*ани украинци. Не бъркайте подмазването на политиците и джендър инфлуенсърите с гостоприемство, такова от нас няма да получите. Мислите си, че бягате от куршуми и тояги ли? Ами добре дошли, чака ви изненада.
Aнонимен
на 09.03.2022 г.
0
 
 
Щеше да е добре, ако майките получаваха детски поне по 20лв НА ДЕН. Щеше да е ок да се търсят места в детските градини за украинчетата, ако имаше за всички българчета. България ще изчезне, неизбежно е, няма друг такъв народ, на който да не му пука за сънародниците си чак в такава степен
0
 
 
Браво! 40 лв на ден. Много хора работят на три смени за толкова пари. Детските надбавки за сираци са 40 лв. на месец, не на ден. Браво г-н Министре, доказахте, че украинците заслуважат повече от народа Ви.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: