Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Във Великобритания обявиха почивен ден за коронацията на Чарлз III
Автор: Иван Христов 14:31 / 06.11.2022Коментари (0)490
©
Правителството на Обединеното кралство обяви 8 май следващата година за официален празник по повод коронацията на крал Чарлз III от Великобритания, която ще се състои в Уестминстърското абатство два дни преди това, на 6 май. Както пише The ​​Daily Telegraph в неделя, решението е взето от министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак.

"Коронацията на новия монарх е уникален момент за нашата страна. В знак на признание за това историческо събитие имам удоволствието да обявя допълнителна банкова ваканция за цялото Обединено кралство през следващата година", се казва в изявление на правителствения ръководите.

Така жителите на Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия ще получат две допълнителни ваканции през май следващата година. Още един ден е предвиден за първия ден от месеца.

Подробностите около коронацията ще бъдат обявени по-късно. Очаква се коронацията на Чарлз III да включва всички основни елементи, които традицията предписва, но отразявайки духа на времето, тя няма да бъде прекалено пищна. Източник заяви пред The ​​Daily Telegraph, че тя ще бъде "прекрасна, но не и претенциозна“. По-рано британски медии съобщиха, че това е желанието на самия монарх, тъй като разходите по церемонията се поемат от държавата. Във връзка с рецесията, която започна в Обединеното кралство и рекордната инфлация, допълнителните баснословни бюджетни разходи може да не се приемат добре от жителите на кралството.

Елизабет II, управлявала страната рекордните 70 години и седем месеца, почина на 8 септември в замъка Балморал в Шотландия, след което тялото й беше транспортирано до Лондон със спирка в Единбург за публична церемония за сбогуване. Нейно Величество беше погребана на 19 септември в параклиса Джордж VI на територията на замъка Уиндзор. Наблизо лежат телата на нейния съпруг, баща и майка, както и прахът на сестра й. Чарлз стана новият монарх веднага след смъртта на Елизабет II. На 8 септември бе обявено, че е взел тронното име Чарлз III.

Още по темата: общо новини по темата: 123
31.01.2024 »
08.09.2023 »
04.09.2023 »
26.05.2023 »
03.05.2023 »
29.04.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: