Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
102 осветителни тела ще светнат на изхода на Разград за Кубрат
Автор: Петър Дучев 21:55 / 12.04.2024Коментари (0)765
©
Днес бе открита строителна площадка и определена строителна линия за възстановяване на уличното осветление на изхода на Разград към Кубрат - по ул. "Княз Борис" от кръстовището с ул. "Добруджа" до ел.подстанция "Разград".

Това се случва след провеждане на обществена поръчка с предмет "Инженеринг – проектиране, извършване на строително – монтажни работи и упражняване на авторски надзор, на обект "Възстановяване на улично осветление /УО/ по ул. "Княз Борис" от кръстовището с ул. "Добруджа" до ел. подстанция "Разград". След приключване на поръчката бе подписан договор с "Електроинвест“ЕООД, който е предложил оферта за реализацията на инициативата в размер на 48 500 лв.

Срокът за извършване на строително-ремонтните работи е 45 дни от датата на подписване на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия.

Проектът предвижда ремонтиране на съществуващата стълбовна част, както и добавяне на 6 нови стълба, след което общият им брой ще стане 51. На тях ще се монтират общо 102 осветителни тела с висока енергийна ефективност, като се спазят всички нормативни изисквания за осветеност.

Не се предвижда затваряне на движението в посока изхода от Разград към Кубрат по време на строително-ремонтните работи, но се призовават водачите на МПС да бъдат внимателни при преминаване край участъците, в които се извършват строително-ремонтни работи.

Припомняме, че от началото на годината това е втора инициатива на ръководството на Община Разград за подобряване осветеността на входно-изходните пътни артерии на града. Предходният проект бе за изграждане на нови стълбове и осветителни тела в посока Търговище. Етапът на реализация на този проект е подготовка за въвеждане в експлоатация.           

С изграждането на улично осветление в двата основни подхода на Разград ще се подобри безопасността при движение на превозни средства и пешеходци в тези райони.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: