Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Акция "Осинови приятел" за Деня на детето в Разград
Автор: Петър Дучев 16:57 / 29.05.2024Коментари (0)1045
©
Акция "Осинови приятел" ще се проведе на 1 юни в Градския парк в Разград. Тя е част от Празничния детски фестивал "Шарената въртележка“, който се организира от Община Разград и ЦПЛР ЦРД.

"Осинови приятел“ е акция на Приюта за бездомни животни и скитащи кучета-Разград, как ще се проведе обсъдиха заместник-кметът на Община Разград Зорница Евгениева и управителят на Приюта д-р Чавдар Черников. Акцията е част от дейностите от Празничния детски фестивал "Шарената въртележка“, които са насрочени за съботния предиобед и ще се проведат под общ надслов "Забавен ден с моя домашен любимец“ и със спонсорството на "Профивет-д-р Ганчев“ и "Вива вет“. Децата ще имат възможност да представят своите домашни любимци на изложба, а малчуганите, които си нямат домашен любимец, ще могат да разходят някое от кучетата от Приюта. Служителите в Приюта ще доведат две от кучетата, за които се грижат, за да могат желаещите да ги разходят на повод по алеите на парка и да преценят дали искат да осиновят тях или други от 120-те обитатели на Приюта. На детския празник ще бъдат и 3-4 от малките кученца от Приюта, родени там през последните месеци.

Годишно над 100 кучета от Приюта се осиновяват, но броят на обитателите му не намалява, тъй като не намаляват и сигналите за необходимост от залавяне на други скитащи кучета - обясни д-р Черников. Подробности за това как се извършва осиновяването, кога могат да се посещават животните Приюта може се видят на неговия сайт.

Припомняме, че събитията са част от двудневния Празничен детски фестивал "Шарената въртележка“, който започва още в петък в Градския парк с колоездачна обиколка на обекти, изградени или реновирани по европраекти, празнично шествие и концерт на детски градини, работилнички на основните училища, в събота освен събитията под надслов "Забавен ден с моя домашен любимец ще има и конкурс за рисунка на  асфалт, работилничка "Забавно лято с академия 1, 2, 3 старт“ и концерт на талантите от ЦПЛР ЦРД. При лошо време концертите от двата дни ще се проведат в зала "Филхармония“.  Подробната програма вижте на сайта на Община Разград.

Още по темата: общо новини по темата: 53
01.06.2024 »
01.06.2024 »
01.06.2024 »
01.06.2024 »
01.06.2024 »
01.06.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: