Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асоциацията по ВиК в Разградско възстанови дейността си
Автор: Петър Дучев 16:07 / 14.03.2024Коментари (0)1152
©
Днес се проведе Общо събрание на Асоциацията по ВиК, обслужваща териториите на общините Разград, Кубрат, Завет, Лозница и Цар Калоян. Освен Областния управител Владимир Димитров, който бе свикал общото събрание, присъстваха и председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, кметът на Завет Ахтер Велиев, кметът на Цар Калоян Дауд Аляовлу, председателят на ОбС Кубрат Нуршен Халилова и кметът на Лозница Севгин Шукри, предаде репортер на "Фокус".

При пълен кворум заседанието бе открито от Владимир Димитров, който каза, че Асоциацията от две години не е осъществявала дейност и няма назначени служители.

"Това положение в момента не ни удовлетворява, тъй като с ресурсите на областна администрация се опитваме да вършим работата на асоциацията и тя е едва на необходимия минимум“, каза още Димитров на заседанието, като посочи, че най-важното е да се намалят загубите на питейна вода. Той припомни различните стъпки, които са предприети от него и екипа му по този въпрос – инициативата за присъединяване на нови шахтови кладенци към водопроводната мрежа на град Разград, съдействие за осигурени средства за проектиране на реконструкция на Градската пречиствателна станция и за проектирането и за осигуряване на средства за подмяна на част от водопроводната мрежа на град Разград. Той призова и кметовете на населените места да предприемат подобни стъпки и даде за добър пример община Лозница, в която са осигурени средства и е обявена обществена поръчка за подмяна на водопроводната мрежа на с. Синя вода, като готов проект има и за с. Езерче.

След това предложеният бюджет бе приет с мнозинство.

Очакват се законодателни промени в областта на ВиК сектора, които всички очакват да улеснят кандидатстването по проекти и те бяха обект на дискусия по време на заседанието.

Няколко часа по-късно бе насрочено Общото събрание на Асоциацията по ВиК обслужваща териториите на общините Исперих и Самуил, но то не се проведе, поради липса на кворум и бе насрочено ново такова за 21 март.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: