Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дунав мост с променено движение от утре
Автор: Екип Ruse24.bg 19:42 / 07.05.2024Коментари (0)1095
© АПИ
Утре – 8 май, се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за извършването на аварийни ремонтни дейности на съоръжението. Не се налага пълно спиране на трафика, но от 8 ч. до 20 ч. всички автомобили ще преминават двупосочно поетапно в лентата за Гюргево, тъй като ще е ограничено движението в 20-метров участък в лентата за Русе. Трафикът ще се регулира от сигналисти, съобщи АПИ.

Агенция "Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Програмата на АПИ предвижда основен ремонт на Дунав мост. От построяването на съоръжението досега такъв не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. За реализирането на основния ремонт има избран изпълнител и в края на декември м. г. бе подписан договор с ДЗЗД "Дунав мост“, след проведена открита процедура по ЗОП. Стойността му е 44 877 228,68 лв. с ДДС. В момента се процедира съгласуването на техническия проект, след което ще може да се пристъпи към издаване на разрешението за строеж. Едновременно с това с изпълнителя на строително-монтажните работи се обсъждат и разглеждат варианти за оптимизиране на строителния процес, с цел намаляване на затрудненията на преминаващите особено в активния туристически сезон, когато трафикът е най-интензивен както от транзитно тежкотоварно движение, така и от румънски туристи, пътуващи към Черноморските курорти. Изискването на Агенция "Пътна инфраструктура“ към изпълнителя е при започване на строително-монтажните дейности да не се спира движението по Дунав мост. Работният процес ще се извършва и организира така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно. При изпълнението на обекта временната сигнализация ще се поставя преди участъка, в който ще се работи, и на разстояние, осигуряващо достатъчно време водачите на моторни превозни средства да се съобразят с пътните условия и да извършат предписаните маневри за безопасно преминаване.

Бъдещите ремонтни дейности на съоръжението бяха обсъдени на 23 април на работна среща в АПИ, в която участва председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев, кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, началника на кабинета на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Кирил Габеров и експерти от МВР - "Пътна полиция“ и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата“. В края на май е планирана нова среща.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: