Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ, БСП, ВМРО-НФСБ И СДС в дебат за кметското кресло в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:41 / 18.10.2019Коментари (0)961
© БТВ
С разискване на теми, валидни от 1989 г. насам, протече дебатът на водещите четирима кандидати за кмет на Русе - инж. Диана Иванова от ГЕРБ, Пенчо Милков от БСП, Галин Григоров от ВМРО-НФСБ, който е сегашен областен управител, и Елеонора Николова от СДС.

Както преди 30 години, основен проблем на Русе е замърсяването на въздуха, категорични бяха и четиримата в дебата по Би Ти Ви.

"Основните замърсители се знаят. Мобилни станции замерват постоянно качеството на въздуха и гражданите могат да го следят в реално време", обясни инж. Диана Иванова. 

"Като русенка, като жена и майка - въпросът с чистотата на въздуха трябва да бъде решен, но той не е от един или двама замърсители. Основният проблем според РИОСВ са фините прахови частици и усилията на града трябва да бъдат обърнати и в тази посока", каза Диана Иванова.

Милков обаче каза, че мобилните станции са издействани от него като народен представител от опозицията.

"Само аз нямам вина за това, че тези замърсители са в Русе. Всяка една друга партия е поканила замърсителите, издала им е разрешителните или си е затваряла очите при проблеми", каза Галин Григоров.

"Ако бях кмет, щях да допусна референдума и щях да помогна да зададат правилните въпроси. И преди 30 години, и сега гражданите издействаха намесата на екоминистерството. В града има страх, и в медиите има. Дори медиите не назовават замърсителите, които са наши родни олигарси", заяви кандидатката на СДС.

Галин Григоров пък се закани, ако трябва, да затваря предприятия замърсители. Редно ли е шефът на екоинспекцията да ходи по кварталите да души с нос дали има замърсяване, бе реакцията с въпрос пък от страна на публиката.

Корупцията в Русе бе втората основна тема на четиримата кандидати за кметове.

Пенчо Милков показа снимка, на която положеният нов асфалт е по-тънък от пакетче с дъвки.

"Всички присъстващи ви дават примери за ремонтите. За 10 години в общината са влезли 400 милиона, вие виждате ли ги. Ремонтите са от шуменски, търговищки, търновски фирми, но не и русенски.", заяви и Николова.

Диана Иванова от ГЕРБ пък каза, че ще направи ревизия на предишното управление, който също бе излъчена от управляващата партия. Но уточни, че трябва да се спазва презумпцията за невинност.

Корупцията доведе и до спор между кандидатите дали в Русе има съглашателство между управляващи и опозиция. В Русе управлява коалиция между ГЕРБ и БСП заяви Николова. Според Милков пък коалицията била ГЕРБ и ВМРО.

"Ако стана кмет, първото, което ще направя, е да спра делението на свои и чужди и бизнесът да бъде освободен от примката от последните 10 г. Свобода на Русе, за да стане град с високи доходи", бе платформата на сегашният областен управител Галин Григоров.

"Основните приоритети за Русе е обръщането към хората и работа, работа, работа за хората. На Русе е необходимо добро здравеопазване и образование, устойчив и екологичен бизнес с високи възнаграждения", заяви пък Диана Иванова.

Милков пък иска Русе да стане северната столица на България. Правителството трябва да отстъпи таксите от Дунав мост на Русе, така както това става в Румъния и Гюргево, заяви пък Николова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: