Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Град Съединение стана меката на модерното винопроизводство
Автор: Екип Ruse24.bg 14:33 / 02.10.2012Коментари (3)647
©
Вече повече от месец вината Domaine Peshtera от реколта 2012 година отлежават в чисто нова изба. Тя е разположена в град Съединение на площ от 700 кв. м. и разполага с уникална за страната ни техническа база, оборудвана по последните световни стандарти във винарския сектор.

Избата започва работа още на 23 август тази година, когато приема първата реколта на Винпром Пещера от новата гроздоберна кампания. Месец по-късно, уверил се в безупречната й работа, изпълнителният директор на Винпром Пещера я представи пред свои колеги от бранша, български и международни партньори, представители на браншови организации, сред които председателя и членовете на управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара и директора на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Експертите в лозаро-винарския отрасъл определиха новата изба като най-напредналата в технологичен план не само в страната, но и на Балканския полуостров. Избата е разработена по запазена технология на звеното по научно-развойната дейност, каквото към момента в България има единствено Винпром Пещера. По проекта са давали ценни напътствия и външни консултанти, а архитект Едварт Христов е "облякъл всички амбиции в дизайн". 

В проектирането и изграждането на избата са инвестирани над 4 400 000 лв. Компанията собственик е известна като един от най-големите и традиционно български производители, защото винаги залага и подпомага родното пред чуждестранното, с което цели развитие на местната и национална икономика. Това личи и от изпълнението на новата производствена база, където повечето внушаващи с размерите и качествата си съдове са родно производство. 

Изключение правят уредите, при които България не може да постигне световно съвършенство, а именно изключително скъпата преса, която е италианска и е една от най-модерните в света. Изключение са и 6 производствени съда, които са плод на най-новото в сектора и към момента са единствени в България. По тях личи, че Винпром Пещера не прави компромиси с качеството не само в производството, но и в инвестициите си. 

Винената изба е с 2 млн. литра капацитет, с който общия капацитет за производство на вината Domaine Peshtera нараства до над 14 млн. литра. 

"Решението за построяването на най-модерната винарска изба на Балканите изкристализира в началото на тази година след поредното отличие, с което виното ни Domaine Peshtera прослави България на световната винена сцена. Благодарение на дългогодишните ни разработки, проучвания и работа с международни консултанти, избата ни стана факт само за половин година", сподели изпълнителният директор на Винпром Пещера Иван Папазов.

Само преди няколко седмици вината Domaine Peshtera се завърнаха от поредния престижен международен конкурс, наградени с един златен и два сребърни медала за отлични качество, аромат и вкус. За по-малко от година Domaine Peshtera прибави към визитката си наградите от най-реномираните световни дегустации и конкурси, сред които немският Mundus Vini, парижкият Vinalies Internationales, лондонските International Wine Challenge и Decanter World Wine Awards (DWWA), американските San Fancisco International Wine Competition и Finger Lakes International Wine Competition и ред други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.10.2012 г.
+1
 
 
Наште са от съдинение
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: