Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Холандски експерти осъществиха мониторинг върху проект за безопасност в Силистра
Автор: Екип Ruse24.bg 15:08 / 31.05.2010Коментари (0)180
©
Експерти от Министерството на вътрешните работи и правосъдието на Кралство Нидерландия се срещнаха днес в Силистра с представители на институциите, реализиращи проекта „Подобряване на безопасността на движението в района на ПГМТ „Вл. Комаров", ПГЛП „П.Р. Славейков", ПГПТ „Е. Георгиев" и ЕГ „П. Яворов". Началото на инициативата, която е в рамките на сключен меморандум между българското и холандското вътрешни ведомства, бе поставено през април тази година. В реализацията й участват Районното управление на МВР, Община Силистра, Регионалният инспекторат по образованието, Областната служба „Изпълнение на наказанията" и четирите учебни заведения.

Партньорите по проекта представиха пред холандските специалисти Нико Ван Оик и Ингрид Ван Бен Берк направеното до момента, предстоящите дейности и сроковете, в които се очаква да се реализират.

Вече е в ход монтирането на предпазен парапет в района на Професионалната гимназия по механотехника, стана ясно на срещата. До края на юни се очаква да бъде пуснат в действие съществуващият светофар, а до началото на новата учебна година да бъде положена хоризонталната пътна маркировка. Част от необходимата за нея боя е закупена от Езиковата гимназия, в останалите училища тече набирането на средства за закупуване на камера за видеонаблюдение. Регионалният инспекторат по образованието ще потърси държавно финансиране за втора видеокамера, а ОДМВР се ангажира с безвъзмезден монтаж и поддръжка на видеотехниката.
Партниращите институции потвърдиха готовността си да участват според възможностите си в изпълнението на дейностите, заложени в техническия план за обезопасяването на района.

Холандските експерти потвърдиха извода на всички участници, че проектът представлява ефективен алгоритъм за решаването на конкретен проблем с локално значение. В заключение Нико Ван Оик подчерта, че постигнатото сътрудничество е добра основа и за бъдещи съвместни дейности между партньорите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: