Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изплащат парично обезщетение за имотите, отчуждени за магистралата между Русе и Велико Търново
Автор: Неда Узунколева 16:10 / 25.03.2024Коментари (0)997
©
Започна приемът на документи за изплащане на парично обезщетение за имотите, отчуждени за изграждане на автомагистралата между Русе и Велико Търново, намиращи се в землищата на селата Обретеник, Белцов, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново, както и на гр. Бяла. Терените се намират в общините Борово, Бяла и Ценово. За целта собствениците на отчуждените имоти трябва да подадат заявление, придружено с документ за собственост, скица на имота, актуално удостоверение за наследници, удостоверение за тежести и др. Всички указания и необходими документи за физически и юридически лица могат да бъдат намерени на уебсайта на Областна администрация – Русе и по-конкретно на следния интернет адрес: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/administrative-services/samples-documents-payment-benefits/autoban_imoti.

Документите се подават единствено и само в Центъра за административно обслужване на Областна администрация, намиращ се на пл. "Свобода“ 6, всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 часа или по пощата чрез лицензиран пощенски оператор.

След това комисия от експерти на Областната управа ще разгледа подадените искания, като ще извърши пълна оценка на приложените документи. При доказан правен интерес и наличие на всички необходими документи ще се премине към изплащане на сумите, определени в Решение № 744 от 20 октомври 2023 г. на Министерски съвет. Парите ще бъдат превеждани по банков път. Агенция "Пътна инфраструктура“ в качеството си на инвеститор на обекта, е превела в банка ОББ АД по сметката на Областна администрация – Русе полагащите се парични обезщетения на собствениците, чиито имоти са били отчуждени. Те са постановени със споменатото по-горе Решение на Министерски съвет. В изпълнение на Закона за държавната собственост, администрацията започва да изплаща на собствениците определените им суми, за които отчуждителният акт – РМС № 744/20.10.2023 г е влязъл в законна сила, включително и чрез приключила съдебна процедура. Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев са създали необходимата организация за максимално бърза проверка на документите и съответно изплащане на сумите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: