Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На старта на новата учебна година полицията предприема мерки за сигурността на децата
Автор: Екип Ruse24.bg 09:49 / 15.09.2011Коментари (0)1556
©
За времето от 14 до 30 септември ще се проведе традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"

На пресконференция в ОДМВР-Силистра бяха представени превантивните мерки, които предприема полицията за опазване живота и здравето на децата през новата учебна година. Полицейски инспектори са провели срещи с директорите на училищата и общинските кметове в Силистренска област, съобщи гл.инспектор Димо Василев, началник сектор "Охранителна полиция", на които са обсъдени мерките за физическа защита и начините за охрана.

Като основен проблем той посочи, че на много места лицата, наети да осъществяват пропускателните режими, нямат необходимата квалификация, а това води до намаляване на ефективността. 

"В областния град все още не са предприети действия за възстановяване на предпазните съоръжения, маркировката и сигнализацията в училищните зони", каза още гл.инспектор Василев. Той съобщи, че като превантивна мярка полицейски служители са предупредили всички управители на търговски обекти в близост до училищата относно категоричната забрана за продажба на алкохолни напитки и тютюневи изделия на непълнолетни. Този забранителен режим, както и наркоразпространението, агресията и противообществените прояви сред маловръстните ще бъдат обект на множество специализирани полицейски операции през учебната година.

Преди първия училищен звънец в страната се провежда традиционната Акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", съобщи гл. инспектор Радостин Върбанов, началник сектор "Пътна полиция". В рамките на акцията от 14 до 30 септември ще бъде осигурено полицейско присъствие и контрол в районите на училищата в часовите пояси, когато децата отиват или се връщат от учебни занятия. Вниманието ще бъде насочено към рисковите пешеходни зони, кръстовищата и спирките на градския транспорт, каза гл.инспектор Върбанов и подчерта, че ще се следи основно за спазването на предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и скоростните режими от страна на водачите на автомобили.

Статистиката сочи, че от 05.09.2010 г. до 30.05.2011 г. в Силистренска област с участието на деца и юноши са станали 11 пътни произшествия, при които са били леко ранени 5 деца. Две от тях са пострадали като велосипедисти, 1 - като пешеходец, а останалите като пътници в автомобилите. На 1 август т.г. при катастрофа е загинало 15-годишно дете, пътувало в лек автомобил.
В заключение гл.инспектор Върбанов отправи призив към всички водачи да шофират с повишено внимание, особено в районите на училищата, и да пазят децата като участници в движението.

На адрес www.silistra.mvr.bg в рубриката "Полезна информация" са публикувани подробни препоръки за пътна безопасност.


Още по темата: общо новини по темата: 217
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: