Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Официална церемония по награждаване на изявени учители по случай 24-ти май в Силистра
Автор: ИА Фокус 09:28 / 23.05.2024Коментари (0)1055
©
В категория "Учител на годината“ са постъпили 47 номинации в 7 направления:

- За постижения в педагогическата практика в предучилищното образование са номинирани 7 учители. Наградата получи Калинка Спиридонова Спасова, ДГ "Мир“, с. Айдемир. Г-жа Калинка Спасова е учител, който прилага иновации в своята работа и възпитава децата с любов към традициите и обичаите. Усъвършенства се чрез участие в различни обучения.

- За постижения в педагогическата практика в началния етап на основното образование постъпиха 5 номинации. Отличието е за г-жа Марияна Станчева Гагова от СУ "Н.Й.Вапцаров“. Г-жа Марияна Гагова работи в посока писмено слово, математика и театрално изкуство. Нейна ученичка е спечелила първо място на областен кръг на олимпиадата "Знам и мога“ и е единствената от област Силистра, класирана за участие в националния кръг на олимпиадата.

- За постижения в прогимназиален етап постъпиха 6 номинации.

В тази категория награди получиха г-жа Бонка Петрова Скорчелиева, учител в ОУ "Отец Паисий" и г-жа Йорданка Димитрова Демирова, учител в СУ "Н. Й. Вапцаров". Г-жа Бонка Скорчелиева е ръководител на фанфарен оркестър при ОУ "Отец Паисий“. Нейна ученичка е завоювала първо място в Националното състезание "Ключът на музиката“. Г-жа Йорданка Демирова е старши учител с дългогодишна практика. Под нейно ръководство и обучение 18 ученици от 5, 6 и 8 клас са класирани за финален кръг на Национално състезание "Стъпалата на знанието“. Нейна ученичка е първа в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ.

- За постижения в гимназиален етап предложенията за награждаване са 10. Наградата получи г-жа Светлана Илиева Алтунян, учител в СУ "Н.Й. Вапцаров". Г-жа Светлана Алтунян е старши учител с 31 години трудов стаж. Едно от големите й постижения е Европейската награда за буктрейлър в Бреша, Италия. Наградата е спечелена с екип от 10а клас.

- За постижения в професионално образование номинациите бяха 3 и наградата получи г-жа Марияна Винарова, учител в ПГСУАУ "Атанас Буров". Г-жа Марияна Винарова има множество както лични, като награди от Национален конкурс по счетоводство на списание "Счетоводство плюс данъци“, така и награди за отлични постижения на нейни ученици – едно, от които е първо място в екипно класиране на Национално състезание "Практични финанси“ (11-12 клас).

- За постижения в педагогическата практика, свързана с превантивни, диагностични, рехабилитационни, консултативни и корекционно-терапевтични дейности.(ресурсни учители, педагогически съветници, психолози, възпитатели в общежитие и други педагогически специалисти) номинациите са 6. Носител на отличието е г-жа Тодорка Георгиева Тодорова, ресурсен учител в ОУ "Иван Вазов". Г-жа Тодорка Тодорова е старши ресурсен учител в ОУ "Иван Вазов“, гр. Силистра. В работата с учениците си включва различни терапии – Soundsory музикално-двигателна програма, танци, арт терапия, различни проектни дейности. Провежда тренинги и консултации с родители и участва активно в мероприятията на класовете.

- Център за подкрепа и личностно развитие номинациите са 2. Наградата получи г-н Христо Христов, учител в ОДК. Г-н Христо Христов е старши учител по театрално изкуство и ръководител на Театрално студио "Артистик“ при Обединен детски комплекс – Силистра. Участието в XVII издание на Националния фестивал на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц – 2023“ Велико Търново е донесло на Театрално студио "Артистик“ голямата награда на фестивала със спектакъла "Полет над кукувиче гнездо“, както и две индивидуални награди за поддържаща мъжка роля.

В категория "Млад учител на годината“ постъпиха 8 номинации. За предучилищно образование отличена бе г-жа Мария-Магдалена Иванова, ДГ "Роза". Г-жа Мария-Магдалена Иванова е специалист – Иновации в предучилищното образование с 2 години педагогически стаж, от които 1 година ресурсен учител в ДГ "Роза“. В своята педагогическа практика, като учител се стреми да изгражда у децата умения да се справят индивидуално и в екип с поставените им задачи и да ги възпитава в общочовешки качества и ценности. Това, което я мотивира е възможността да е част от процеса на израстване на децата и да ги насърчава да се развиват, като индивидуални личности с уникални мечти и способности.

В училищното образование отличията отидоха при д-р Ивайло Стефанов, учител в СУ "Н. Й. Вапцаров" и г-жа Кристина Ангелова Петкова, ПГС "Пеньо Пенев“ . В периода от 2015-2019 г. д-р Ивайло Стефанов работи в съвременна лаборатория в Каталунски политехнически университет, където прави и докторантура. През 2021 г. се преквалифицира, а през 2022 г. се присъединява към учителския колектив на СУ "Н. Вапцаров“, като учител по “Човекът и природата" и “Химия и опазване на околната среда".Г-жа Кристина Петкова е завършила бакалавърска степен "Испански език и култура“ в Нов български университет – София, след това е изучавала специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика“ в РУ "Ангел Кънчев“, и е специализира "Учител по английски език“ в РУ "Ангел Кънчев“, филиал Силистра. Педагогическият й стаж е 2 години.

В категория "Най-успешен мениджмънт на институция в системата на предучилищното и училищното образование“ постъпиха 10 кандидатури в 2 направления. За най-успешен мениджмънт в предучилищното образование наградата бе присъдена на г-жа Силвия Пенева, директор на ДГ "Радост", гр. Силистра . Г-жа Силвия Пенева работи в насока изучаване, съхраняване и преподаване на традициите. В дейностите с деца са заложени много фолклорни моменти. Освен това ефективно се използват ежедневно ИКТ и изкуствен интелект. Като първа Еко детска градина, от 2 години, се набляга на екологичното образование и учене на открито.

За най-успешен мениджмънт в училище и център за подкрепа за личностно развитие наградите са за г-жа Нели Маринова Маринова, директор на ЦСОП и г-жа Росица Трендафилова, директор на ОУ "Иван Вазов". Нели Маринова е изявен професионалист с доказан принос в своята дейност. Участва в разработването и реализирането на проекти, програми и привличане на алтернативни източници на финансиране и обогатяване на техническите и дидактически средства, материалната база, сградния фонд и прилежаща площ към сградата на ЦСОП-гр. Силистра. Активно участие в изграждането на партньорства с други образователни институции в ефективно взаимодействие и сътрудничество с родители, със социални партньори и с неправителствени организации, общинската и държавна администрация и участие в дейности по развитие на образователната система на общинско, областно и национално ниво.

От 2019 г. до момента г-жа Росица Трендафилова е директор на ОУ "Иван Вазов“, гр. Силистра. В ОУ "Иван Вазов“ се работи върху създаване на нова, модерна и иновативна училищна среда и развитие на компетентностите на педагогическите специалисти за прилагане на новите технологии, за иновативни дигитални методи за преподаване, за интегриране на дигиталната грамотност в обучението по всички учебни предмети, както и за развиване на компетентностите на педагогическите специалисти за работа с даровити ученици и ученици със специални образователни потребности

В категория "За цялостен принос в развитието на образователната система в община Силистра и за дългогодишна педагогическа практика“ тази година се присъдиха 9 награди на:

Мариана Еленчева, учител в ДГ "Иглика"

Даниела Иванова, учител в ДГ "Роза"

Цветанка Йорданова, ОУ "Св. св Кирил и Методий“, с. Калипетрово

Валентина Стойчева, ОУ "Св. св Кирил и Методий“, гр. Силистра

Петранка Стефанова, ОУ "Отец Паисий"

Стефка Синигерова, ОУ "Иван Вазов"

Даринка Йорданова, ПГСУАУ "Атанас Буров"

Недка Русева, РЦПППО

Вихрен Иванов, ОДК

В категория "Екип на годината“ в предучилищното образование награда получи екипа на ДГ "Ян Бибиян“ в състав: Eкатерина Петрова Йорданова и Радка Йорданова Кунчева Екипът работи заедно от 16 години. През тези години създават образователна среда, провокираща активност и изпълнена с креативно съдържание. Обучават децата, като включват работа с таблет и с роботизирани пчелички BEE BOTT. Участия в конкурси за рецитиране и рисунки, изяви от различно естество.

"Екип на годината“ в училищното образование получи екипа на ЦКО – Стела Павлова, Кремена Петрова, Пламена Боева. За периода от септември 2023 г. до май 2024 г. екипът е провел групови дейности с ученици от Силистра. Обхватът е 2963 деца и ученици. Част от кампаниите и проектите, в които участва екипът са работа по проект "Успех за теб“, кампания "Месец на професиите през погледа на малкия изследовател“, кампания "Летни клубове по интереси - 2023 г. към Община Силистра“, кампания "На гости в детските градини“ и много др.

Наградите връчиха кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов, председателят на Общински съвет г-н Димитър Трендафилов, областният управител г-н Илиян Великов, зам.-кметовете г-н Стилиян Стойчев и инж. Евгени Георгиев, председателят на постоянната комисия по образование в Общински съвет г-жа Теменужка Богданова.

Д-р Габриела Миткова - началник на РУО Силистра връчи наградите на носителите на почетното отличие "Неофит Рилски“ на Министерство на образованието и науката.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Европейски избори 2024
50-ото Народно събрание
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: