Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Окръжен съд - Русе призна полския тираджия за виновен по две обвинения
Автор: Екип Ruse24.bg 12:28 / 15.09.2021Коментари (0)449
©
След проведено съкратено производство, Окръжен съд - Русе призна полския гражданин К. С. за виновен в това, че управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта 3,21 на хиляда, както и за това, че дал 10 евро подкуп на полицаи.

На 01.09.2021 г. около 15:00 часа 36-годишният К. С., управлявайки влекач "Скания“ с ремарке, навлязъл в кръговото кръстовище от КТМ към гр. Русе. При тази маневра товарният автомобил се качил с левите гуми в тревните площи. Това било забелязано от изпълняващите задълженията си полицейски служители Н. Н. и П. М. и те спрели водача за проверка.

Полският гражданин завалял думите, фъфлел, не говорел членоразделно, а по-скоро говорът му приличал на мучене и като цяло поведението му било неадекватно. Затова полицаите се обадили да бъде изпратен екип от сектор "Пътна полиция“, който да извърши проверка на шофьора за употреба на алкохол. Докато изчаквали, стояли пред служебния автомобил. В това време подсъдимият излязъл от кабината на влекача и доближил полицейските служители. Чрез жестове започнал да им обяснява, че искал да му върнат документите, да го пуснат да си продължи пътя. Полицаите с жестове и думи на български и английски език му обяснили, че трябвало да изчака на място и да се върне във влекача.

Полският гражданин решил да им даде подкуп, за да го освободят и по този начин да предотврати извършването на проверка за употреба на алкохол. За целта извадил една банкнота от 10 евро и започнал да им я подава. След като и двамата многократно отказали да я вземат, я пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на полицейския автомобил. Тогава Н. Н. и П. М. поставили белезници на подсъдимия, а пристигналият впоследствие екип на "Пътна полиция“ го изпробвал с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта, което отчело 3,40 на хиляда. Водачът бил конвоиран до УМБАЛ "Канев“, за да му бъде взета кръвна проба. Химическата експертиза установила 3,21 промила наличие на етилов алкохол в кръвта на К. С.

За първото престъпление Окръжен съд - Русе определи наказание 24 месеца лишаване от свобода и го намали с 1/3 – 16 месеца, тъй като производството по делото протече по реда на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен, както и 1000 лв. глоба.

За управлението на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда (след намалението с 1/3) бяха наложени наказания лишаване от свобода за срок от 14 месеца, глоба в размер на 200 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година и 4 месеца.

Съгласно закона, наказанията лишаване от свобода бяха групирани и беше наложено едно общо, по-тежкото от тях – 16 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, към които бяха присъединени глоба в размер на 1000 лв. и лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 4 месеца.

Отменена е мярката за неотклонение, взета по отношение на К. С., "Парична гаранция“ в размер на 1000 лв., както и наложената му в хода на досъдебното производство забрана да напуска Р България.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: