Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха модерна детска площадка в Тетово
Автор: Екип Ruse24.bg 15:05 / 01.06.2016Коментари (0)1406
©
Днес, в село Тетово кметът Пламен Стоилов и Невяна Атанасова - кмет на село Тетово, откриха модерен кът за игра към детска градина "Роза". Проектът се реализира по Програмата за развитие на малките населени места и включва подмяна на дограма и смяна на детски съоръжения в ЦДГ ‘‘Роза‘‘, филиал село Тетово. 

В градината се обучават 40 деца, които са разпределени в две групи. "Реализирането на дейностите по проекта създаде по-благоприятни условия за обучение и игри на малчуганите в с. Тетово. 

Новите детски площадки отговарят на съвременните изисквания и нормативната база, като подпомагат по-доброто обучение и възпитание на подрастващите. Подмяната на дограмата, която е още от построяването на сградата на детската градина от далечната 1969 г. ще допринесе за по-добрите условия, в които растат нашите деца", заяви кметът на Тетово Невяна Атанасова и припомни, че тази година градината навършва 50 години.

Кметът Пламен Стоилов честити празника на децата - 1 юни и благодари на Невяна Атанасова, че показва как с малко пари могат да се направят много неща. Той се ангажира в рамките на следващите години да се подобри уличната мрежа в селото, планиран е и ремонт на покрива на детската градина, а всяка година Тетово ще продължи да получава средства от Общината по Програмата за развитие на малките населени места. 

Освен кметът Стоилов и Невяна Атанасова, гости на тържеството, с което децата и техните учителки изненадаха присъстващите, бяха кметове на кметства от общината, общинският съветник Ивет Георгиева, председателят на РКС - Русе г-жа Пенка Пеева, която връчи много подаръци на бъдещите първокласници и всички малчугани от градината. 
 
По проекта са почистени 1 дка прилежащи площи в двора на детската градина, подготвен е терен за озеленяване, доизградени са многофункционални детски площадки, монтирани са беседки, спортни и детски съоръжения. Проектът се изпълнява в рамките на 6 месеца и е на обща стойност 28 569,60 лв.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: