Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пенсионери от Ценово ще овладяват компютри с онлайн обучение
Автор: Екип Ruse24.bg 14:58 / 25.02.2021Коментари (0)944
©
За първи път пенсионери от Ценово ще могат да навлязат в света на компютрите с онлайн обучение. Идеята ще се реализира съвместно между Народно читалище "Христо Ботев“ и мобилния оператор А1. "Уроците“ ще се провеждат във виртуална среда заради обявената епидемична обстановка. Паралелно с дистанционното обучение ще се подготвят и брошури с най-важните указания и препоръки. Това е едно от решенията, взето по време на първата за годината среща на членовете на Асоциация "Съвременни читалища“. Читалището в Ценово е единственият представител от Русенска област в тази национална организация.

Трябва да се отбележи, че в Ценово първите випускници приключиха компютърното си обучение преди близо две години. Тогава повече от 60 души, предимно членове на Пенсионерския клуб “Млади сърца“, получиха сертификат за начална компютърна грамотност.

По време на онлайн срещата участниците споделиха опита си и проблемите в работата в условията на пандемична обстановка. Секретарят на читалището в Ценово Веска Димитрова разказа на колегите си, че по време на двата локдайна интересът на читателите към читалищните библиотеки се е увеличил неколкократно. Библиотекарите са провели проучване сред читателската аудитория какви книги предпочитат. След обобщаване на резултатите на три транша са били закупени хитови заглавия за малко повече от 2000 лева. Читалищният секретар разказа и за поредицата от съвместни инициативи с местното училище. За всички възрастни хора учениците подготвиха скромни подаръци за коледните и новогодишните празници. За 1 март отново  са подготвили изненада на хората от третата възраст. Момичета и момчета се включиха в изработването на мартенички. Кампанията премина под мотото "Мартеничка направи, здраве и усмивка подари“. Символите на пролетта ще бъдат раздадени на възрастните хора с помощта на домашния социален патронаж. За да се вдъхне повече вяра и надежда на възрастните хора за Баба Марта, ще бъде украсено дърво на доброто в центъра на Ценово. Участниците в срещата проявиха подчертан интерес към една от инициативите на читалището в село Белцов. По време на лятната ваканция в малкото селце се проведе Академия по народни танци. Всяка вечер на площада се събираха хора от различни възрасти – от деца до баби и дядовци, които разучаваха стъпките на различни български хора.

Членовете на Асоциация “Съвременни читалища“ се договориха да си оказват помощ, да споделят идеи, за да успеят да запазят мисията и духа на българското читалище.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: