Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пламен Нунев и Лиляна Павлова откриха нова детска площадка в Бяла
Автор: Екип Ruse24.bg 12:51 / 13.05.2016Коментари (0)774
©
Народният представител от ГЕРБ- Русе Пламен Нунев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха тази сутрин комбинирана детска площадка в центъра на град Бяла. Заедно с кмета на Община Бяла Димитър Славов те прерязаха лентата на площадката към 9.30 часа. В изграждането й са вложени към 20 000 лева. 

На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет - Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметове на кметства, много граждани. В Бяла предстои откриване на още една многофункционална спортна площадка, съобщи кметът Славов. Министър Павлова съобщи добра новина и за региона. След седмици ще започне ремонтът на пътя Бяла - Копривец.

По време на посещението министър Павлова получи почетен плакет на Община Бяла.

По - късно Лиляна Павлова направи преглед на рехабилитирания участък по ул. "Стефан Стамболов", част от второкласен републикански път /РП II-51/ Бяла - Попово, както и на компроментирана подпорна стена до Беленска река.

Интензивните валежи в края на 2014 г. нанесоха значителни щети на подпорната стена на второкласния път, преминаващ през гр. Бяла, област Русе. Подпорната стена ограничава коритото на Беленска река и е част от конструкцията на тротоара на ул. "Стефан Стамболов" в града. Компрометираният участък е с дължина 50 м. През миналата година бе възложено актуализиране на техническия проект за аварийното укрепване. 

Предстои изграждане на нова подпорна стена след избор на изпълнител сред 13 оферти. Тя няма да навлиза в сечението на речното корито, а ще е на мястото на разрушената.

Индикативната стойност е 600 000 лв. без ДДС от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". За повишаване на безопасността на пътуващите и недопускане на последващи разрушения на път II-51 товарните превозни средства над 10 т са пренасочени по обходен маршрут. 

Движението на товарните МПС над 10 т се осъществява по път ІІІ-5101 (Бяла - Попово) - Пет кладенци - Борово и се включва в републикански път I-5 Русе - Велико Търново при км 7+200.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: