Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полиция, местна власт и директори с общи усилия за повече безопасност при изпращането на абитуриентите в Силистра
Автор: Екип Ruse24.bg 14:27 / 23.04.2024Коментари (0)1028
©
С участието на ръководни служители от Областната дирекция на МВР, Районното управление, Общината, директорите на общински и държавни училища и центрове за личностно развитие днес в Силистра се проведе работна среща по въпроси на местната сигурност. Тя е последната от поредицата срещи, проведени с кметските екипи на останалите шест общини в областта, по инициатива на областния директор на МВР старши комисар Мартин Недялков, съобщи ОДМВР-Силистра.

С призив за открит диалог, заместник-директорът на ОДМВР-Силистра комисар Деян Монев въведе участниците в тематиката и подчерта, че срещата е първата от поредица следващи за обсъждане и търсене на решения на проблеми, свързани с местната сигурност.

Отчетено беше устойчиво ниво на криминалната престъпност, но влошена обстановка по безопасност на движението и ръст на пътнотранспортния травматизъм. В тази връзка на обсъждане беше поставен въпросът за движението на велосипеди и електрически тротинетки по велоалеите и по платното и опасностите, които създават, особено в районите на училищата.

Засегнат беше проблемът със състоянието на системата за видеонаблюдение в общината, която се нуждае от надграждане и усъвършенстване. Идеята бе подкрепена от страна на зам.-кмета на общината Стелиян Стойчев, който подчерта, че подобна инвестиция е оправдана и ще е в интерес на хората.

Отличната комуникация и бързата реакция от страна на полицията при нужда бе отбелязана както от представителите на общината, така и от училищните директори. Много от тях споделиха за участие и подкрепа от страна на полицейски служители при реализиране на различни техни прояви и инициативи. Като позитивна практика беше отчетено полицейското присъствие в близост до учебните заведения в началото и в края на занятията.

Опазването на училищните дворове и съоръженията в тях през почивните дни и през ваканциите се очерта като проблем, търсещ решение. Използването им не само като бази за спорт от децата, но и за развлечения от друг характер от възрастните замърсява терените и води до нанасяне на материални щети, посочиха някои от директорите.

Участниците в дискусията се договориха да обединят усилия с оглед осигуряване на повече безопасност при изпращането на абитуриентите, което през тази година ще е на 13 май. От страна на полицията бе изразена готовност за изнасяне на кратки беседи по безопасност на движението преди началото на лятната ваканция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: