Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Провали се и днешното заседание на видинския ОбС
Автор: Екип Ruse24.bg 15:53 / 13.12.2023Коментари (0)798
Пореден провел на днешното заседание на видинския Общински съвет (ОбС), което не се състоя поради липса на кворум, предаде репортер на "Фокус“. В полупразната зала присъстваха десетина общински съветника и двама депутати от ДПС – Димитър Аврамов и Станислав Анастасов, който е и зам.-председател на партията. Заседанието бе свикано по искане на 13 общински съветника от различни групи, с една единствена точка разглеждане на върнатото от областният управител решение на ОбС за избор на председател.

Заседанието бе открито от Валери Василев, председател на групата общински съветници на ГЕРБ. Той обяви, че присъстват 10 общински съветника и заседанието не може да се състои поради липсата на кворум. Василев мотивира свикването на заседанието с факта, че на 14 декември изтича четиринайсетдневния срок от заповедта на областния управител, с която връща за ново разглеждането решението за избор на председател на ОбС, което налага то да бъде преразгледано.

След размяна на реплики и обиди в залата, заседанието бе закрито.

Пред журналисти Генади Велков, общински съветник от групата на местна коалиция "СДС“ (НДСВ, "Новото време") и няколко мандата бивш председател на ОбС, каза че връщането от областния управител на решението за избор на председател на ОбС е незаконно. Той обяви, че в утрешния ден областния управител трябва да внесе заповедта си в съда, защото неговото решение днес не беше преразгледано. Той каза още, че очаква отново в утрешния ден " избрания председател Светослав Славчев да насрочи дата за ново заседание на ОбС“.

Двамата депутати от ДПС на въпрос на "Фокус“ да коментират случващото се в ОбС във Видин, категорично отказаха, като уточниха, че те присъстват в залата като гости. Видимо обаче не бяха доволни от това, което стана.

Сагата с изборът на председател на ОбС във Видин и легитимността на избрания Светослав Славчев вече трае близо месец, без изгледи да има положителна развръзка. Резултатът към днешна дата е, че трима общински съветника още не могат да положат клетва, община Видин е без приет бюджет за 2023 г. и то 16 дни преди настъпването на новата 2024 г. И най-важното – не е ясно има или няма легитимно избран председател на ОбС.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: