Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Студентът Теодор Цветков дари сертификата от световния си рекорд за Гинес на Русенския университет
Автор: Екип Ruse24.bg 16:23 / 19.03.2024Коментари (0)971
©
Днес, 19.03.2024 г., студентът Теодор Цветков от магистърска програма във факултет "Бизнес и мениджмънт" специалност "Клинична социална работа" в Русенския университет изненада приятно ръководството на университета по време на заседанието на Академичния съвет, на което присъства и председателят на Общото събрание акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет.

Известният плувец, който проведе редица значими благотворителни събития и е шампион и медалист от Световни първенства, дари и на Русенския университет официалния сертификат за световния си рекорд, вписан в Книгата на Гинес. Той връчи официалния сертификат на ректора на университета проф. д-р инж. Пламен Кангалов. Желанието на Теодор е да подари сертификати на всички институции и дарители, които са го подкрепяли в начинанията му, като Русенският университет е сред тях, съобщиха от университета.

 "Спортът трябва да върви ръка за ръка с учението. Благодарим на Теодор Цветков, че полага усилия и по време на обучението си и му пожелаваме да продължава да учи в същия дух." - каза ректорът на университета проф. д-р инж. Пламен Кангалов, като подари на студента книгата "Българската спортна слава" с пожелание рекордьорът да бъде вписан в следващото й издание.

"Образованието е едно от най-важните неща и наистина трябва да върви ръка за ръка със спорта. Подарявам този рекорд, защото и вие имате заслуга за него." - обърна се Теодор Цветков към членовете на Академичния съвет, като допълни, че следващата му цел е да преплува Мраморно море.

Теодор Цветков е постигнал два рекорда за вписване в книгата на Гинес. Единият, от които бе  плуване с една ръка на 10 километра за време 4 часа и 18 мин. 57 сек., което се осъществи пред комисия с представители за вписване на рекордите в книгата на Гинес. Получен е и официалният сертификат за този световен рекорд. До този момент само 50 българи са вписани в книгата на Гинес за световни рекорди в различни дейности, като русенският студент Теодор Цветков е 51-ят.

В последните години Теодор се изявява в плувни маратонски дистанции, които посвещава на каузи, свързани с набиране на средства за деца, младежи и възрастни в нужда. Той е пример за подражание на младото поколение и за всички нас. Целта му е да вдъхновява хората и да разпространява желанието да помага.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: