Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ученици от Ценово представят общината в областно състезание
Автор: Екип Ruse24.bg 14:54 / 16.04.2024Коментари (0)883
© Община Ценово
Отборът на ОУ "Христо Ботев“ от Ценово ще представи общината в областния кръг на националното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Ценовските ученици заеха първо място в общинския кръг от надпреварата. Участниците от четирите учебни заведения трябваше да решат тест като отговорят на 30 въпроса в рамките на половин час, съобщи Община Ценово.

"Учениците трябва да покажат знания за действие и защита при различни видове бедствия. в извънредни ситуации. Участниците представят възможностите за превенция на риска, активна гражданска позиция и опазване на природната среда. Въпросите са свързани с оказване на първа долекарска помощ, действия в извънредни ситуации и реакция при бедствия и гасене на пожари. Те трябва да развият и култура на поведение. Особено внимание се обръща на действията на гражданите при земетресение, което е изключително актуална тема“, коментира инспектор Мая Цеперска от РД "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе. Заедно с нея знанията на учениците бяха оценявани и от инсп. Елка Нейкова. Всички въпроси в тестовете са изучавани в часовете на класния ръководител като с учениците са проведени немалко допълнителни консултации и решаване на тестове.

Като фаворит в състезанието за поредна година се отличи отборът на ценовското училище. Четиримата представители – Моника, Василена, Мартин и Вирджиния, демонстрираха отлична теоретична подготовка при решаването на теста. Те почти се доближиха до максималната оценка.  На второ място се класираха участниците от Караманово. На трета позиция остана отборът на Новград. С най-добро индивидуално постижение се поздравиха Моника и Василена като и двете регистрираха резултат от 27 точки от 30 възможни.

Победителите в общинските формати на състезанието ще премерят сили на областно ниво в Русе на 9 май. Първенците в надпреварата по области ще си дадат национална среща от 24 до 26 май във Велико Търново.

Всеки отбор получи като подарък по футболна топка, осигурена от общинската администрация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: