Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ученици от Математическата ще участват на международна олимпиада в Хонг Конг
Автор: Екип Ruse24.bg 09:09 / 06.07.2014Коментари (0)698
©
Бивши и настоящи ученици от
МГ "Баба Тонка":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Четирима шестокласници от МГ "Баба Тонка" ще вземат участие в международна олимпиада, която ще се проведе средата на юли в Хонг Конг. Заедно със своите родители, преподавателката си Боряна Куюмджиева и директорът на гимназията Митко Кунчев, математиците гостуваха на кмета Пламен Стоилов в Общината.

"Предстои ни много сериозно състезание. В индивидуалната надпревара учениците ще решават 15 задачи. Втората част ще включва отборно състезание, където Теодор, Макси, Дани и капитанът Никола ще са изправени пред предизвикателството да се справят успешно с 10 задачи в рамките на 1 час. Нашата цел е да отидем да победим и да се върнем", заяви г-жа Куюмджиева, която съветва учениците си да са сплотени и да залагат на принципа "един за всички, всички за един".

Кметът Пламен Стоилов на свой ред отбеляза, че именно на това се дължи успехът на Математическата гимназия в Русе. "Възпитаниците на елитното ни училище винаги гонят високи цели. Това е първото важно нещо - да имаш амбиции, а второто е екипността. Пожелавам ви да се преборите и да докажете пред всички, че русенската Математическа гимназия е най-добрата", заяви кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че участието на учениците в международната олимпиада е станало възможно благодарение на общинската фондация "Русе - град на свободния дух". "Това е нейният смисъл - да дава шанс на нашите гениални деца, бъдещите лидери на България", допълни г-н Стоилов.

Зам.-кметът Страхил Карапчански заяви, че сумата, с която са подпомогнати децата за олимпиадата в Хонг Конг, е 4 000 лева. "С това осигуряваме на 100% участието на младите математици. През тази година една от основните цели на Фондацията е да идентифицира лицата на Русе. Тези деца, техните ръководители са достойни посланици на града и един добър пример за подражание", каза още г-н Карапчански.

Директорът на Математическата гимназия Митко Кунчев благодари на общинското ръководство за подкрепата. "Русе може би е единствената община в България, която е предвидила допълнително финансиране в бюджета са, за да се подпомагат училища с по-високо ниво на работа", отбеляза г-н Кунчев.

В края на срещата кметът Пламен Стоилов подари на децата значки "Русе", както и знамето с герба на общината, което да развеят при победата си в Хонг Конг.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: