Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ученици в Ценово възпяха Апостола
Автор: Екип Ruse24.bg 15:08 / 19.02.2021Коментари (0)594
©
Под мотото "148 години безсмъртие“ премина тържеството, посветено на Апостола на свободата, което се проведе в ОУ "Христо Ботев“ в Ценово. Учениците се преклониха пред паметта на Васил Левски, защото родолюбивото му дело и идеята за чиста и свята република продължават да вдъхновяват и днешните поколения. В една от класните стаи беше подредена изложба с картички, на които бяха изписани мисли на Апостола, изработени от деца в начален курс. Директорът на училището Камелия Леонова привлече вниманието на присъстващите с любопитни факти за безсмъртното  дело на Васил Левски. Пред българския трибагреник и портрета на Дякона първокласниците Преслава и Венци рецитираха стихове за родината.  Учениците с подчертано желание се включиха във виртуалната разходка из експозиционните зали на Националния музей "Васил Левски“ в Карлово. Момичетата и момчетата вдигаха "гора от ръце“ за участие в занимателните игри, с които обогатяваха знанията си за живота и революционната дейност на Левски. Василена прочете разказа на лъвския скок, откъдето идва прозвището на Апостола, а Виржиния пресъздаде разпита на Левски по време на съдебния процес. С интерес учениците сглобиха на интерактивния екран родословното дърво на семейството на Левски. Много интересно протече и подреждането на пъзели от известни картини с образа на Апостола. Учениците от трети и четвърти клас изпълниха композиция от стихове, посветени па заветите на Дякона.  Като финал на празника децата с голямо вълнение и желание изпълниха песента "Апостоле“.

Сред децата беше и Тодорина Тодорова – старши експерт "Образование и култура“ в общинската администрация, която ги поздрави за показаните знания. Всички присъстващи получиха и по един разделител за книги с лика на Левски, изработени от първокласниците в училището.

Тържеството се проведе със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Ценово.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: