Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В ход е операция "Каналджиите", задържани са 5-ма души
Автор: Екип Ruse24.bg 13:00 / 24.08.2010Коментари (0)323
© Ruse24.bg
Задържаха Парцала, Заспалия и Бомбата при полицейска операция "Каналджиите". От пресцентъра на МВР съобщиха, че на територията на Силистра са задържани петима - И.Д. по прякор Заспалия, В.С., Б.Б., К.М. - Краси Парцала и А.И. известен като Наско Бомбата.

Специализирана полицейска операция "Каналджиите" се провежда от тази сутрин в Силистра. При нея са задържани членовете на престъпна група, занимаваща се с нелегален внос на автомобили от ЕС, които са обект на застрахователни измами.

В териториалното звено на ГДБОП-Силистра е получена оперативна информация, че на територията на града действа организирана престъпна група, чийто лидер е 48-годишният И.Д. по прякор Заспалия. Престъпната схема била свързана с нелегален внос на моторни превозни средства от ЕС, обекти на застрахователни измами.

В хода на работата са установени сложните връзки между участниците в престъпната група и адресите, в които са се изработвали фалшивите документи. Разследващите стигнали до депата, в които се съхранявали и манипулирали автомобилите. Оказало се, че кореспонденцията, обменът на изображенията и данните на превозните средства се е извършвал чрез електронна поща.

Престъпната схема на "бизнесът" била изключителна проста. По оперативен път е събрана информация, че И.Д. контактува с румънски граждани, които търсят и предлагат скъпи лизингови автомобили, които са собственост на хора, изпаднали в невъзможност да ги изплащат. Срещу минимална сума собствениците на превозните средства ги предават за пререгистриране в България.

След манипулиране на рамата и двигателя на автомобила и изготвянето на фалшивите документи, луксозният автомобил се обявява за откраднат в Румъния, като собственикът му получава сумата по застрахователната стойност. Пребоядисаните и манипулирани автомобили се регистрирали в КАТ - Разград на името на български граждани от ромски произход.

Установени са регистрирани и препродадени луксозни автомобили от марките БМВ, Мерцедес, Ауди и др.
Задържаните членове на групата имали точно определени функции и роли в схемата. 48-годишният И.Д. - Заспалия бил шефът на групата. Той разпределял задачите и контактувал с румънските граждани. За периода 2004-2006 г. той е осъждан във Франция и Унгария. Към момента срещу него се водят четири досъдебни производства в ОДМВР-Силистра.

53-годишният В.С. извършвал манипулирането на рамите и двигателите на автомобилите. 29-годишният Б.Б. бил компютърният специалист в групата и изработвал част от неистинските документи. 46-годишният К.М. по прякор Краси Парцала осигурявал ромите, на чието име се регистрирали автомобилите. Той е и човекът, който поддържал връзка с хората, осигуряващи безпроблемното регистриране на превозните средства. 56-годишният А.И. по прякор Наско Бомбата е бил "общият работник" на бандата - транспортирал автомобилите и изпълнявал всякаква възложена му работа.

При операцията са установени автомобили, върху които е извършена манипулация и които са обявени за откраднати. Намерено е "Мазерати Купе Камбиокорса", регистрирано през юли в КАТ-Русе. Скъпият автомобил е обявен за откраднат през месец май в гр. Тиволи, Италия. Разследващите са открили и "Фиат Пунто", на което е предстояло да бъде извършена манипулация по рамата. "Фиат"-ът се издирва от италианската полиция, след като е обявен за откраднат през юни месец. Автомобилът е поръчков модел, произведен през тази година. Ръководителят на бандата извършва и сделка. И.Д. купува апартамент в Банско, като за него заплаща с "Мерцедес МЛ320", с манипулирани номера на рама и двигател и регистриран в КАТ-Разград.

Продължава работата по документиране дейността на престъпната група.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: