Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
10 месеца затвор за русенец след опит за наркоразпространение
Автор: Екип Ruse24.bg 20:53 / 10.06.2024Коментари (0)960
©
Окръжен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което на Й.М. се налага наказание лишаване от свобода за срок от десет месеца при първоначален "общ" режим за опит за придобиване, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества, съобщи институцията.

Обвиняемият е на 26 години, от гр. Русе, със средно образование, осъждан, неженен, безработен. Съгласно споразумението, същият се признава за виновен в това, че на 28.01.2024 г. в гр. Русе, кв. "Средна кула", без надлежно разрешително, в нарушение на установените на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори правила, направил опит да придобие, с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин с нето тегло 4,37 грама на стойност 305,90 лева, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини.  

През 2021 г. Районен съд – Русе  е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от три години на обвиняемия, чието изтърпяване е било отложено за изпитателен срок от пет години, в който срок е извършено и престъплението, за което е повдигнато обвинение и постигнато споразумение.

При изпълнение на наказанието 10 месеца лишаване от свобода се приспада времето, през което Й. М. е бил задържан, считано от 28.01.2024 г. до одобряване на споразумението. Наркотичните вещества, както и средствата за извършване на престъплението - черна торбичка,електронна везна и прозрачен полиетиленов плик, се отнемат в полза на държавата. Обвиняемият следва да заплати и разноските по делото в размер на 1 582,72 лв.

 На основание чл. 68, ал. 1 от НК Окръжен съд – Русе приведе в изпълнение наказанието лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ, наложено на Й.М. по НОХД № 214/2021 г. по описа на Окръжен съд – Русе, което следва да се търпи при първоначален "общ" режим.

Определението в частта, за одобряването на споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Определението за привеждане в изпълнение на отложеното наказание, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: