Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
1173 деца в Русе постъпиха в първи клас днес
Автор: Екип Ruse24.bg 13:57 / 15.09.2023Коментари (0)441
© Община Русе
С тържества във всички детски градини училища бе посрещнат първият учебен ден днес. Тази година в община Русе 1173 първокласници ще влязат в класните стаи.

"Ученическите години са най-прекрасният период в живота ви, а вие сте късметлии с едно прекрасно училище, в което освен основните предмети, можеtе да се учите и на други интересни дисциплини, свързани с компютри и роботика. Да гледате и да мечтаете напред в бъдещето“, обърна се кметът към учениците от Основно училище "Тома Кърджиев“, обявиха на Община Русе, забеляза Ruse24.bg.

То е сред училищата пионери в програмата, с която по инициатива на общината бяха въведени безплатни часове по роботика и софтуерно кодиране за децата в начален етап. При посещението си кметът ревизира и изградения асансьор, осигуряващ достъпна архитектурна среда за деца с ограничена мобилност. По обекта предстоят довършителни работи преди пълното му въвеждане в експлоатация.

Зам.-кметовете на община Русе също приветстваха учениците след лятната им ваканция. Златомира Стефанова поздрави възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика и управление "Елиас Канети“. Димитър Недев сподели празника с учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника и Професионалната гимназия по механотехника, Магдалина Илиева пожела успешна година за всички в МГ "Баба Тонка“ и НУИ "Проф. Веселин Стоянов“, а Енчо Енчев посети ОУ "Ангел Кънчев“.

Сред приоритетите на общинското ръководство е подобряването на средата в училищата, като само през тази година основните обекти са подмяната на дограмата в ДГ "Приказен свят“ в Николово, двора на ДГ "Детелина“, част от покрива на училището в Семерджиево, подмяна на дограмата в ОУ "Васил Априлов“ в Русе, въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ "Отец Паисий“ гр. Мартен, ремонт на сградата на Центъра за специална образователна подкрепа и обследванията за енергийна ефективност на общежитията в ПГСС "Ангел Кънчев“ в Образцов чифлик и Средношколските общежития.

Продължава и политиката за повишаване квалификацията на педагозите чрез организиране на обучения за работа с Google Workspace, LEGO, уебсайтове на детските градини и въвеждане на часовете по роботика в училищата.

Още по темата: общо новини по темата: 217
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: