Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
20 населени места от област Русе вече втори ден са без ток, а в 33 няма и вода
Автор: Екип Ruse24.bg 10:27 / 27.11.2023Коментари (0)1529
©
10 000 абонати в 20 населени в област Русе вече втори ден са без електрозахранване, а в 33 няма и вода. Проблемите с подаването на водата идват от липсата на електрозахранване в помпените станции, съобщава Областна администрация - Русе.

Екипите на Електроразпределение – Север продължават да работят приоритетно за отстраняването на авариите по основните електропроводи. Повредите са от най-различен характер, като преобладават скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори, както и пречупени стълбове. За сега ситуацията е най-тежка в общините Борово, Бяла, Две могили и Ценово. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и GSM-те не работят. В някои от общините все още има временни затруднения при използването на стационарните телефонни линии.

Ръководството на Областната администрацията е в постоянен контакт с всички институции и структури, които имат пряко отношение по преодоляване на зимната обстановка.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват против заледяване. Припомняме, че пътищата от Русе към София и от Русе към Силистра са отворени. Затворен остава пътят между Русе и Разград, като проблемът е в големите снегонавявания на територията на Разград. На този етап очакванията са пътят да остане затворен поне до края деня. Сериозни затруднения има и по пътищата Две могили – Кацелово, Две могили – Батишница, Тръстеник – Две могили, както и между Батин и Горно Абланово. Затворен остава и пътят между Ветово и Писанец.

Припомняме, че в общо 26 училища от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово днес е неучебен ден. Същото важи и за детските градини в споменатите населени места. Също така в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев“ също няма да се учи. Там учебният процес е прекратен поради паднал електрически стълб върху физкултурния салон на училището. Учебният процес е преустановен в основното училище в Николово и в началното в Хотанца. Спрян е учебният процес и в русенското ОУ "Ангел Кънчев“. Данните за училищата в региона са предоставени от Регионалното управление на образованието.

Още по темата: общо новини по темата: 103
08.01.2024 »
07.01.2024 »
12.12.2023 »
03.12.2023 »
03.12.2023 »
02.12.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Хороскоп за деня
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: