Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
34 машини ще чистят републиканската пътна мрежа от сняг в Русенско 
Автор: Екип Ruse24.bg 13:16 / 31.10.2023Коментари (0)447
© Областна администрация
Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон, като за поддръжката на републиканската пътна мрежа в региона, която е около 500 км., са ангажирани 34 снегопочистващи машини, включително комбинирани такива с гребла, пясъкоразстилачи, товарачи, както и един роторен снегорин. Това съобщиха от Областна администрация-Русе.

Тук трябва да се направи обаче уточнението, че в тази бройка не влиза снегопочистващата техника на общините. Специализираните машини ще бъдат разположени в седем опорни пункта в региона. Най-много техника ще бъде позиционирана край квартал "Долапите“. На място в готовност ще се намират 9 машини. Останалите 25 ще бъдат разположени в непосредствена близост до ДЗС, Сливо поле, Писанец, Сеново, Обретеник и Бяла.

Така се цели максимална оперативност при тежки снегонавявания и съответно реакция в най-кратки срокове. Предвидени са и възможности за изтегляне на закъсали автомобили по поддържаните пътища. За целта са осигурени автокран и автовлекач. Това става ясно от представените доклади на общините и институциите от региона пред областния управител Данаил Ковачев, който още миналия месец разпореди предприемането на превантивни мерки за намаляване на негативните последствия за населението и осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата при усложнена зимна обстановка.

Общините в Русенско също имат сключени договори или са в процедура по сключване на такива с фирми, осигуряващи снегопочистването. Налични или в процес на доставка са и необходимите инертни материали, луга и сол. Осигурено е и почистването на ГКПП "Дунав мост“. Създадена е организация при необходимост движението на леки и тежкотоварни автомобили да бъде спирано още в някои от съседните области. Областният управител Данаил Ковачев ще проведе и среща с представители на компетентните институции в Гюргево. Предприети и са всички необходими мерки за безпроблемното движение на пътническите и товарни влакове на територията на региона.

Актуализирани са списъците с болни на хемодиализа, като 114 от тях са на лечение в Университетска болница "Канев“, а други 12 в многопрофилната беленска болница "Юлия Вревска“. Не се очертават проблеми при извозването на пациентите, като за целта ще се използват автомобили на двете болници. Общо линейките на Спешна помощ, които са в готовност за работа при зимни условия в областта, са 13, като отделно 6 реанимобила са в резерв. Лечебните заведения също разполагат с отделни транспортни средства.

В случай на крайна необходимост на помощ могат да се притекат и шест специализирани машини на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението. Сред тях са два ратрака, най-често използвани за спасяване и превоз на бедстващи хора или осигуряване на продукти от първа необходимост, както и една верижна машина тип "Четири сезона“, която е с товароносимост 7 тона и е необходима при транспортирането на инертни материали при тежки пътни условия. Налични са още две високопроходими UTV-та за превоз на малки товари до 100 кг, както и едно ATV. Освен това има и допълнителна техника, която може да се използва в случай на необходимост. От Военно формирование 32420 също са в готовност да съдействат в тежки зимни условия.

Във всички училища и детски градини на територията на област Русе е осигурено отопление, а там, където се използва училищен транспорт, то той е преминал през технически преглед.

Не на последно място трябва да бъде отбелязано, че във всички общини от областта е обезпечено безпроблемното функциониране на социалните услуги, а също така са определени и места за настаняване на бедстващи хора. От Българския червен кръст /БЧК/ са в готовност са отворят и кризисната трапезария за бездомни лица.

По данни на Метеорологичната обсерватория към НИМХ-БАН се очаква зимата да е мека, като по-сериозни снеговалежи и застудявания могат да се очакват през втората половина на сезона.

При поява на условия за ледообразуване ще бъдат предприети действия за информационно осигуряване на корабните и пристанищни оператори, сигнализиране за непосредствени задачи, както и координиране дейността на всички структури, имащи отношение към зимовката на плавателните съдове. Ще бъдат организирани дежурни звена за оперативно наблюдение и действие при поява на ледоход, като наблюдението ще се извършва от брегови пунктове в съответния оперативен район.

Още по темата: общо новини по темата: 480
05.05.2024 »
21.04.2024 »
17.04.2024 »
04.04.2024 »
24.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/80 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: