Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
АХУ започва кампания за набиране на проекти за рехабилитация, интеграция и достъпна среда
Автор: Екип Ruse24.bg 09:23 / 19.03.2024Коментари (0)1069
©
Областна администрация – Русе информира, че Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ стартира тазгодишната кампания за набиране на проектни предложения за рехабилитация, интеграция и осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания.

Проектите за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания ще се приемат до 19.04.2024 г. С такива могат да кандидатстват неправителствени организации на и за хора с увреждания, регистрирани по Закона за юридически лица с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност, както и национално представени организации на хора с увреждания, регистрирани по Закона за кооперациите. По тях с до 16 000 лв. ще се финансират обучения за хора с увреждания, мероприятия за придобиване на умения за самостоятелен живот, рехабилитация, арт-терапия, посещения на културни мероприятия и други /Компонент 1/. Подкрепата за културни и спортни събития като фестивали, концерти, спектакли, изложби, спортни състезания ще бъде до 18 000 лв. /Компонент 2/. За  разработка на различни материали, помагала, наръчници и други, подпомагащи работата на и с хората с трайни увреждания, тяхното адаптиране, трудова и социална интеграция и реинтеграция организациите могат финансирането ще бъде в размер до 3500 лв. /Компонент 3/. С до 10 000 лв. ще се финансират дейности, насочени към промяна на обществените нагласи, за да бъдат възприемани хората с трайни увреждания като пълноценни граждани /Компонент 4/.

До 22.05.2024 г. ще се приемат проектните предложения за изграждане на достъпна архитектурна среда на културни, исторически, спортни обекти за хора с увреждания. Допустими кандидати са държавни, общински, стопански и неправителствени организации, регистрирани по българското законодателство, притежаващи или стопанисващи обектите. По тази процедура ще се финансират с до 20 000 лв. дейности за осигуряване на външен достъп до обект за хора от целевата група /Компонент 1/ и за приспособяване на вътрешната среда на обекта за самостоятелното им посещение чрез строително-монтажни работи, монтиране на различни съоръжения за адаптиране за трайно пребиваване на хората от целевата група /Компонент 2/. Процедурата включва и дейности за изграждане на нови и преустройство на съществуващи асансьори или лифтови платформи /Компонент 3/. Максималният размер на субсидията е до 50 000 лв. за лифтови платформи и до 100 000 лв. за асансьори.

Подробна информация за Методиките за финансиране, условията и документите за кандидатстване по двете процедури може да бъде намерена на сайта на АХУ, рубрика Проекти/Програми/.

Проектните предложения, заедно с изискваните документи, за изграждане на достъпна архитектурна среда на културни, исторически, спортни обекти за хора с увреждания, се подават в папка подредени систематично и с придружително писмо в деловодството на АХУ по един от следните начини: на място,  в деловодството на Агенцията за хората с увреждания, не по-късно от 17:30 часа на 22.05.2024 г. на адрес – гр. София, ул. "Софроний Врачански“ 104-106, на електронен носител /подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи; чрез лицензиран пощенски оператор с обратна разписка и с пощенско клеймо или куриер не по-късно от 17:30 часа на 22.05.2024 г. на посочения в т.1 адрес, на електронен носител /подписани и сканирани/ или на хартиен носител, придружен с електронен вариант на същите документи; по електронен път не по-късно от 17:30 часа на 22.05.2024 г., при условията и по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги или подписани и сканирани на посоченият електронен адрес на АХУ - e-mail: ahu_dostap@mlsp.government.bg.

Непосредствено след подаване на проектното предложение всеки кандидат е длъжен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено проектното предложение в деловодната система, не по-късно от крайния срок за подаване на проектните предложения. Полученият входящ номер доказва, че проектното предложение е подадено в срок.

При необходимост от уточняване на подробности или получаване на допълнителна информация справка може да бъде получена на телефон: 02/ 931 80 95, 832 90 73.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: