Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
АППД става на 60 години
Автор: Екип Ruse24.bg 14:23 / 06.04.2016Коментари (0)1182
©
Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД) отбеляза 60-годишнината си под мотото "60 години на ниво" със събитие, на което присъстваха народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, зам.-областният управител за Област Русе Явор Янчев, зам.-кметът на Община Русе Иван Григоров, председателят на Общински съвет - Русе проф. Христо Белоев, ректорът на Русенски университет проф. д-р Велизара Пенчева, много партньори, гости и хора, свързали живота си с река Дунав.

Празничното честване стартира в зала "Европа" на Доходното здание, където изпълнителният директор инж. Павлин Цонев представи ретроспекция, проследяваща развитието на структурата до днес, както и нейните цели и проекти. 

След излъчването на презентационния клип инж. Цонев лично връчи грамоти и награди на отличените през м. януари автори в конкурса "Река Дунав - пътят към сърцето на Европа". 

Произведенията бяха организирани в изложба за разглеждане от посетителите. Танцов ансамбъл "Русчуклийче" представи специално подготвена за събитието програма. 
 
Празничното отбелязване завърши с качване на кораба "Дунав". Той е най-старият кораб в Агенцията, построен през 1940 г. в корабостроителницата във Варна. Бил е част от Дунавската флотилия и миночистач. 

За 60-годишнината на ИАППД имаме 60 отличени творци, които успяха да ни трогнат с произведенията си. Конкурсът доби неочаквана популярност, а творбите ни донесоха повод за радост и гордост. 

Ролята на Агенцията бе оценена не само като партньор в отношенията ни с другите европейски страни в областта на водния транспорт, но и като достойна част от живота на града ни. 

С този жест искаме да напомним, че сме структура със стабилна основа, с изградени традиции и опит, но сме отворени към съвременното и новото, заяви инж. Цонев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: